Orkaitėje keptos sojų faršu įdarytos bulvės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Orkaitėje keptos sojų faršu įdarytos bulvės
Orkaitėje keptos sojų faršu įdarytos bulvės
Orkaitėje keptos sojų faršu įdarytos bulvės
Autorius apie receptą: Nostalgiški vaikystės patiekalai – paprasti, tačiau dažnai patys mylimiausi, sužadinantys mielus prisiminimus. Kiekvienos šeimos valgomojo stalas galėtų papasakoti Nostalgiški vaikystės patiekalai – paprasti, tačiau dažnai patys mylimiausi, sužadinantys mielus prisiminimus. Kiekvienos šeimos valgomojo stalas galėtų papasakoti savas istorijas; gali būti, kad tarp jų būtų istorija ir apie bulves, įdarytas faršu ir apkeptas orkaitėje. Prisimenate? Ragavote? Pasigaminkite jų namuose ir vėl! Tai išties puikus patiekalas – sotus, gardus ir itin lengvai paruošiamas. Norėdami paruošti augalinę versiją, naudokite sojų faršą, avižų kremą ir augalinę sviesto alternatyvą. Skonis bus toks pats jaukus ir šildantis, padaže ištroškintos bulvės bus minkštos, įdaras – sultingas (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
10 vienetų bulvių (didesnių arba 12 mažesnių)
200 gramų sojos faršo (naudojome "Naturli" formuojamą)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai augalinio sviesto (naudojome "Vegan Block")
3 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Padažui:
250 mililitrų avižų kremas (naudojome „Naturli“ )
125 mililitrai daržovių sultinio
2 šaukštai pomidorų padažo
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Gilesnę kepimo formą (apie 22 cm skersmens) ištepkite augaline sviesto alternatyva.
2.
Bulves nuskuskite ir apvirkite pasūdytame vandenyje 10-15 minučių (priklausomai nuo bulvių dydžio). Šaukšteliu ar specialiu skustuku išgremžkite duobeles įdarui.
3.
Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite augalinę sviesto alternatyvą. Pakepinkite smulkintą svogūną ir česnakus, kol suminkštės.
4.
Keptas daržoves sumaišykite su sojų faršu, pagardinkite druska ir pipirais.
5.
Bulves pripildykite paruošto įdaro ir išdėliokite gilesniame kepimo inde.
6.
Atskirame dubenėlyje sumaišykite kreminį avižų gaminį, sultinį, pomidorų pastą ir druską. Paruoštu padažu apliekite bulves.
7.
Uždenkite kepimo indą foliją ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar 20 minučių. Bulvės turi būti minkštos, įdaras – pilnai iškepęs. Jei norite, prieš kepimo pabaigą galite apibarstyti tarkuotu augalinės kilmės gaminiu („sūriu“).
8.
Patiekite apibarstę šviežiomis petražolėmis. Valgykite su mėgstamomis daržovėmis ar daržovių salotomis.
Patarimai:
Bulves prieš įdarydami faršu apvirkite, kad iškeptų lengviau ir būtų itin minkštos.
Bulves išskobkite bulvių skustuku, siauru virtuviniu peiliu ar nedideliu siauru šaukšteliu.
Įdarą galite pagardinti tarkuotomis morkomis, keptais pievagrybiais, smulkintais špinatais.
Padažas, kunkuliuodamas kepimo inde, susigeria į bulves, tad jo dėka bulvės iškepa sultingesnės, sodresnio skonio.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital