Orkaitėje keptos bulvės su voveraičių įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Keptos bulvės su voveraitėmis
Keptos bulvės su voveraitėmis
Keptos bulvės su voveraitėmis
Keptos bulvės su voveraitėmis
Keptos bulvės su voveraitėmis
Keptos bulvės su voveraitėmis
Keptos bulvės su voveraitėmis
Keptos bulvės su voveraitėmis
Keptos bulvės su voveraitėmis
Autorius apie receptą: Bulvės ir voveraitės – klasika, kurios paneigti tiesiog neįmanoma. Tai tobulas derinys! Nuo jo pernelyg nenutoldami, siūlome bulves šįkart paruošti šiek tiek kitaip. Bulvės ir voveraitės – klasika, kurios paneigti tiesiog neįmanoma. Tai tobulas derinys! Nuo jo pernelyg nenutoldami, siūlome bulves šįkart paruošti šiek tiek kitaip. Šviežias bulves švariai nuplaukite, subadykite smeigtuku, šiek tiek įpjaukite (kad kepant galėtų iš bulvių garuoti drėgmė), išdėliokite ant grotelių ir kepkite karštoje orkaitėje apie pusantros valandos. Per šį laiko bulvių odelė apskrus iki traškumo, o viduje jos bus nuostabiai minkštos. Iškepusias bulves įpjaukite giliau, „atidarykite“ ir dar trumpam grąžinkite į orkaitę. Drėgmei išgaravus, bulvės bus ne tik minkštos – jos bus purios! Beliks pripildyti jas voveraičių padažo, kuris tuoj pat įsigers į bulvių minkštimą. Tai labai paprastas ir itin sodraus skonio patiekalas. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai bulvių (didelių)
200 gramų voveraičių
190 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
2 vienetai svogūnų
2 šaukštai sviesto
1 pundelis krapų (šviežių)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Bulves gerai nuplaukite, nušveiskite šepetėliu ir nusausinkite. Subadykite mediniu smeigtuku.
2.
Bulvės paviršiuje padarykite dvi nedideles įpjovas kryžmai.
3.
Dėkite bulves į orkaitę ant grotelių, įtaisytų orkaitės centre. Kepkite apie 1 val. 30 min., kol bulvės bus traškios išorėje, o viduje – visiškai minkštos.
4.
Iškeptas bulves trumpam išimkite iš orkaitės ir pagilinkite įpjovas. Spustelėkite bulvę iš kraštų, kad ji atsivertų.
5.
Atvertas bulves dėkite atgal į orkaitę ant grotelių ir kepkite dar 10 minučių, kad iš bulvės vidaus išgaruotų drėgmė.
6.
Bulvėms baigiant kepti, pasiruoškite voveraičių padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame smulkintą svogūną, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais. Suberkite švarias voveraites (jei didesnės – pasmulkinkite į kelias dalis) ir kaitinkite apie 10-15 minučių, kol voveraičių išskirtas skystis nugaruos. Supilkite grietinėlę, pagardinkite krapais ir dar porą minučių pakaitinkite. Nukaiskite.
7.
Iškeptas bulves pripildykite voveraičių įdaro.
8.
Ragaukite nedelsiant.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital