Orkaitėje kepti falafeliai (avinžirnių kotletukai)

AUTORIUS:
Vika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 74)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 74)
Orkaitėje kepti falafeliai (avinžirnių kotletukai)
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Šuos falafelius tinka kepti ir keptuvėje, bet orkaitėje lengviau ir truputį sveikiau. Juos labai skanu valgyti su šiltu humusu, graikišku jogurtu ar šviežiomis daržovėmis. Šuos falafelius tinka kepti ir keptuvėje, bet orkaitėje lengviau ir truputį sveikiau. Juos labai skanu valgyti su šiltu humusu, graikišku jogurtu ar šviežiomis daržovėmis. Prieš kepdami galite apvolioti sezamo sėklose arba džiūvėsėliuse. Jeigu norite sutaupyti laiko, galite naudoti konservuotus avinžirnius, tik tuomet juos labai gerai nukoškite. (...daugiau) Vika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 stiklinė avinžirnių
2 šaukštai miltų
0.5 vieneto svogūnų
1 sauja žalumynų (tinka petražolės, krapai, svogūnų laiškai)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos
0.5 šaukštelio kumino (galima ir nenaudoti)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avinžirnius iš vakaro pamerkti vandenyje, o ryte išvirti. Išvirusius sudėkite į maisto smulkintuvą (tinka ir rankinis elektrinis trintuvas) ir sutrinkite. Trinti iki masė bus jau gana minkoma, tačiau ne visiškai vientisa, turėtų likti šiek tiek avinžirnių gabaliukų, iki tyrelės trinti nereikia.
2.
Svogūną, česnaką ir žalumynus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į avinžirnių masę drauge su miltais, prieskoniais, druska ir alyvuogių aliejumi. Viską gerai išmaišykite. Miltų iš tiesų galima ir nedėti, tiesiog tada kotletukai bus truputį trapesni.
3.
Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius paplotėlius ir juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 30-35 minutes.
AUTORIUS: Vika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Ieva
2021-10-04 16:18
Gaunasi birus, reikejo imaisyti kiausini, gerai neapskrunda, reikia istepti aliejum ar sviestu arba kept keptuvej ATSAKYTI
Kristina
2021-07-30 17:48
Į vidų dar dėjau, burokinė tarka smulkintų morkų, prieš tai apkepinusi jas ir kepintų svogūnų. Vietoj miltų dėjau šaukštą gysločio luobelių. Labai skanu su veganiško majonezo ir krienų padažu. Prie filafelių tiko ir žirneliai su raugintais agurkais...:-)) ATSAKYTI
raminta
2019-10-09 11:45
pati skaniausi falafeliai gaminau ir dar gaminsiu ir gaminsiu ATSAKYTI
Jūratė
2017-03-31 16:04
Gavosi labai trapūs ir neapskrudę. ATSAKYTI
Violeta
2017-04-05 22:56
O man apskrudo ir netrupėjo. Gal nuo orkaitės priklauso? Aš dar pabaigoje truputį grilio režimą įjungiau, kad kotletukų viršus patraškėtų, visgi ne keptuvėje čia kepama ATSAKYTI
Jonas
2017-03-11 20:16
O kiek tų miltų dėti? ATSAKYTI
Galina
2017-03-12 21:34
Jonai, pagal si recepta miltu nereikia, mase sulips ir be ju :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital