Orkaitėje keptas viščiukas su prieskoninėmis bulvytėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Orkaitėje keptas viščiukas su prieskoninėmis bulvytėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
~ 1,5 kg viščiuko
šviežiai malta jūros druska ir juodieji, spalvoti pipirai
1 kg nuskustų bulvių (tiek kiek manot, kad suvalgysit)
1 didelė citrina
1 galvutė česnako
1 sauja šviežio mairūno (originale čiobrelis)
~0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 sauja šviežių rozmarino lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Bulves nuskutame, supjaustome golfo kamuoliuko dydžio gabalėliais, sudedame į puodą kartu su česnako skiltelėmis, citrina bei žiupsneliu druskos. Apverdame 10 -12 min.

Tuo tarpu viščiuką įtriname druska bei pipirais – tiek paviršių, tiek vidų. Jei turite daugiau laiko – viščiuką įtrinti patartina anksčiau ir palikti šaldytuve, kol pradėsite gaminti.

Bulves nukošti, išimti citriną ir česnakų skilteles, bulves pakratyti puode ir palitki šiek tiek nugaruoti, iškepusios bus traškesnės ir skanesnės.

Viščiuką ištrinti alyvuogių aliejumi. Kol citrina karšta pradurkite apie 10 kartų (aš subadžiau šakute), išeis garai ir virtuvė pakvips citrusais… Citriną su česnako skiltelėmis sukišti į viščiuko vidų, taip pat įkiškite mairūno ar čiobrelių saujelę, viščiuką dėkite į kepimo skardą, apibarstykite šviežiai maltais spalvotais pipirais (nebūtina). Kojas surišau siūlu, kad nebūtų išsiskėtus :)

Į skardą suberti aliejuje su druska apvoliotas bulves, užbarstyti rozamrinu.

Dėti į įkaitintą iki 180°C temp. orkaitę apie 1 val. 15 min. Karts nuo karto aplieti viščiuką išsiskyrusiomis sultimis. Vištiena yra iškepusi, kai šlaunelių mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų, o tekančios sultys yra skaidrios.

Viščiukui iškepus išimame citriną, mairūną, o česnako skilteles įtriname į viščiuką.

Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital