Orkaitėje keptas viščiukas su glazūra

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Orkaitėje keptas viščiukas su glazūra
Orkaitėje keptas viščiukas su glazūra
Orkaitėje keptas viščiukas su glazūra
Orkaitėje keptas viščiukas su glazūra
Orkaitėje keptas viščiukas su glazūra
Orkaitėje keptas viščiukas su glazūra
Orkaitėje keptas viščiukas su glazūra
Autorius apie receptą: Pagal šį receptą pavyksta itin sultingas ir skanus viščiukas. Pagal šį receptą pavyksta itin sultingas ir skanus viščiukas. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 ir 4/5 kilogramo viščiuko
3 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas imbiero (tarkuoto)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis juodųjų pipirų (arba pipirų mišinio)
Kepimui:
200 mililitrų vištienos sultinio
1 vienetas apelsinų (reikės sulčių ir žievelės)
0.5 vieneto svogūnų
Glazūrai:
3 šaukštai klevų sirupo (galima keisti medumi)
2 šaukšteliai sojos padažo
1 šaukštas sviesto (tirpinto)
2 šaukšteliai aliejaus
2 šaukšteliai baltojo vyno acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Viščiuką nuplauti ir nusausinti, atsargiai šaukštu atskirti odelę nuo krūtinėlės.
2.
Česnakus sutrinti ir sumaišyti su imbieru, druska, pipirais bei aliejumi. Šį mišinį įkišti po odele ir rankomis paskirstyti. Į viščiuko vidų įdėti pusę svogūno.
3.
Viščiuką dėti į 200 C laipsnių orkaitę ir kepti 30 minučių.
4.
Glazūrai sumaišyti klevų sirupą, sojų padažą, aliejų, balto vyno actą ir sviestą.
5.
Po 30 minučių kepimo į formą supilti apelsinų sultis, sumaišytas su sultiniu ir apelsino žievele, viščiuką aptepti glazūra ir kepti dar 40 - 50 minučių, kas 10 minučių vis patepant glazūra. Jei visas sultinys nugaravo, galima papildyti sultimis, sultiniu ar tiesiog trupučiu vandens.
6.
Kepti, kol storiausia viščiuko vieta bus 80 C arba, įdūrus, bėgs skaidrios sultys.
7.
Iškepus palaikyti 15 minučių ir tik tada pjaustyti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital