Orkaitėje keptas šamas

AUTORIUS:
Gabrielė Būtėnaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Orkaitėje keptas šamas
Autorius apie receptą: Ūsorius šamas - nuostabaus skonio žuvis tobuliems pietums! Ūsorius šamas - nuostabaus skonio žuvis tobuliems pietums! Gabrielė Būtėnaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas šamo (išskrosto)
2 skiltelės česnako
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį prieskonių žuviai
1 pundelis krapų (smulkintų, patiekiant)
Garnyrui:
500 gramų bulvių (naudojau šviežias)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį prieskonių (mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Česnako skilteles supjaustome.
2.
Išskrostą šamą gerai įtriname žuvies prieskoniais, į vidų prikišame supjaustytas česnako skilteles, lengvai patepame alyvuogių aliejumi ir paliekame marinuotis per naktį.
3.
Garnyrui gerai nuplauname šviežias bulves, paliekame jas su lupena, sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepame alyvuogių aliejumi ir pabarstome mėgstamais prieskoniais.
4.
Ant tos pačios skardos tarp bulvių dedame ir šamą.
5.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
6.
Prieš patiekiant, gausiai apibarstome šviežiais krapais. Skanaus!
AUTORIUS: Gabrielė Būtėnaitė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Jonė
2021-09-11 20:30
o kur druska??? keptas šamas be druskos? manau, kad neskanu ATSAKYTI
Ieva
2021-09-13 10:55
Druska gali būti ir prieskoniuose žuviai, tad ar dar papildomai įberti jos - jau skonio reikalas, man puikiai pavyksta ir taip, o jei mėgstate sūriau, galima įberti ir papildomai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital