Orkaitėje keptas įdarytas moliūgas

AUTORIUS:
Laimonas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Įdarytas moliūgas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Soti, rudeniška ir labai skani vakarienė. Įdarui galima rinktis mėgstamą mėsą - tiek jautieną ar kiaulieną, tiek paukštieną. Taip pat tinka įdėti ir kitokių mėgstamų Soti, rudeniška ir labai skani vakarienė. Įdarui galima rinktis mėgstamą mėsą - tiek jautieną ar kiaulieną, tiek paukštieną. Taip pat tinka įdėti ir kitokių mėgstamų daržovių, pvz. baklažanų ar cukinijų. (...daugiau) Laimonas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 vienetas moliūgų (vidutinio dydžio)
1 kilogramas maltos mėsos
200 gramų ryžių (virtų)
2 vienetai pomidorų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Moliūgui nupjauti viršūnėlę, išskobti vidų.
2.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinti smulkintą svogūną, kol suminkštės ir taps skaidrus. Įdėti smulkiai kapotą česnaką ir lengvai pakepti iki česnakas paskleis artomatą. Sudėti stambiai tarkuotą morką ir dar truputį pakepti.
3.
Į keptuvę su daržovėmis dėti faršą, pagal skonį pagardinti druska, pipirais bei mėgiamais mėsos prieskoniais. Maišant mentele pakepinti iki skystis nugaruos.
4.
Keptuvės turinį sumaišyti su virtais ryžiais ir kubeliais pjaustytais pomidorais. Viską sudėti į išskobtą moliūgą. Uždengti moliūgo kepurėle.
5.
Moliūgą dėti į gilesnę skardą ar formą. Ant dugno įpilti šiek tiek vandens, kad kepant garuotų orkaitėje ir moliūgas neišsausėtų.
6.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-60 minučių iki moliūgas suminkštės.
Patarimai:
Šiam patiekalui puikiai tinks bet kokia šiek tiek riebesnė malta mėsa - kiauliena, jautiena ar malta paukštienos šlaunelių mėsa.
AUTORIUS: Laimonas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital