Orkaitėje kepta vištiena su bulvėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Orkaitėje kepta vištiena su bulvėmis
Autorius apie receptą: Orkaitėje kepta vištiena su bulvėmis yra vienas lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų patiekalų, bei reikalaujantis mažiausiai pastangų. Aš visuomet stengiuosi Orkaitėje kepta vištiena su bulvėmis yra vienas lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų patiekalų, bei reikalaujantis mažiausiai pastangų. Aš visuomet stengiuosi vištieną paruošti iš vakaro ir palikti marinuotis pernakt, kad sekančią dieną būtų galima iškart kepti pietums ar vakarienei. Ir šiaip vištiena išbuvusi marinate pernakt prisigeria daugiau skonių, aromatų nuo prieskonių. Žinoma, jeigu neturite laiko vištienos marinuoti ilgiau, tada užteks ir valandos ar poros. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 ir 1/5 kilogramo vištienos (kulšelių, kumpelių ir kt.)
700 gramų bulvių (nedidelių)
15 skiltelių česnako
šiek tiek druskos
Marinatui:
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 vienetas citrinų
1 šaukštas dižono garstyčių
2 šaukšteliai saldžiosios paprikos miltelių
2 šaukšteliai česnako miltelių
2 šaukšteliai svogūnų mitelių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
1 šaukštelis džiovintas rozmarinas
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Viename dideliame dubenyje sumaišome visus prieskonius, alyvuogių aliejų, garstyčias ir išspaudžiame citrinos sultis, o likusias citrinos dalis taip pat sudedame į marinatą. Sudedame vištieną ir gerai išmaišome, kad visi vištienos gabalėliai pasidengtų marinatu. Dubenį uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pernakt ar bent kelioms valandoms.
2.
Bulves gerai nuplauname, supjaustome į 2-3 dalis.
3.
Vištienos dalis sudedame į skardą.
4.
Bulves sumaišome su likusiu nuo vištienos marinatu, apibarstome trupučiu druskos ir sudedame į skardą kartu su vištiena (citrinos gabalėlius išmetame). Ant skardos taip pat išdėliojame česnako skilteles (neluptas!).
5.
Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. Jeigu matote, kad pabaigoje kepimo vištiena dar gerai neapskrudo, galite įjungti grilio funkciją porai minučių. Skanumėlis!
Patarimai:
Naudokite mėgstamas vištienos dalis arba galite supjaustyti visą vištą dalimis.
Liucija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital