Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis
Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis
Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis
Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis
Autorius apie receptą: Kai nusprendžiau iškepti vištą, vyras iškart pagalvojo, kad matyt bus praleidęs kokią progą, nes vištą dažniausiai kepu šventėms. Bet ar būtina laukti švenčių ar Kai nusprendžiau iškepti vištą, vyras iškart pagalvojo, kad matyt bus praleidęs kokią progą, nes vištą dažniausiai kepu šventėms. Bet ar būtina laukti švenčių ar kokios progos? Žinoma, kad ne. Dievinu tas akimirkas, kai nieku nereikia skubėti, gali sau leisti nieko neveikti, o pabūti kartu, sukuriant šventinę nuotaiką namuose gardžiais patiekalais. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kilogramo vištos
4 vienetai obuolių
800 gramų bulvių (apytikriai)
300 gramų morkų (apytikriai)
60 gramų sviesto
1 šakelė rozmarino
Marinatui:
pagal skonį česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį paprikos miltelių
pagal poreikį majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti majonezą, įspausti arba susmulkinti česnaką, įberti pipirų, druskos, paprikos miltelių ir išmaišyti. Paruoštu marinatu gerai ištrinti vištą tiek viduje, tiek išorėje. Palikti marinuoti visai nakčiai.
2.
Bulves ir morkas supjaustyti.
3.
2 obuolius supjaustyti į 4 dalis, sėklas išimti. Obuoliais prikimšti vištą. Kitus 2 obuolius perpjauti pusiau ar į 4 dalis, išimti sėklas.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Dėti vištą, aplink sudėti rozmariną, morkas ir bulves. Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 70 minučių. Kelis kartus galima aplaistyti vištą susidariusiu skysčiu. Jei pradeda labiau apkepti, uždengti folija.
5.
Sviestą supjaustyti mažais gabaliukais, sudėti ant vištienos, sudėti likusius obuolius ir dar pakepti apie 20 minučių.
Patarimai:
Obuolių galima kepti ir daugiau, jie su vištiena labai dera.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital