Orkaitėje kepta sprandinė su bulvėmis, sūriu ir daržovėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Orkaitėje kepta mėsa su bulvėmis
Autorius apie receptą: Skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Mėsą galite drąsiai pasirinkti, kokią mėgstate, o vietoje pievagrybių naudoti daržoves. Drąsiai interpretuokite pagal savo skonį! Skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Mėsą galite drąsiai pasirinkti, kokią mėgstate, o vietoje pievagrybių naudoti daržoves. Drąsiai interpretuokite pagal savo skonį! Naudojau 20x30 centimetrų kepimo formą. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
9 vienetai bulvių
500 gramų kiaulienos sprandinės
300 gramų pievagrybių
3 vienetai pomidorų
200 gramų sūrio (tarkuoto)
2 vienetai svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Pertepimui:
300 gramų grietinės
20 mililitrų sojos padažo
2 šaukšteliai garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir trumpai apkepti keptuvėje iš visų pusių, pagardinti druska. Atskirai pakepti griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir svogūnus, taip pat pagardinti druska.
2.
Bulves nuskusti, nuplauti, supjaustyti plonais griežinėliais.
3.
Grietinę sumaišyti su sojos padažu ir garstyčiomis.
4.
Kepimo formos dugną ištepti paruoštu padažu, išdėlioti bulvių sluoksnį, šiek tiek pagardinti druska, ant bulvių dėti sluoksnį mėsos, tada pievagrybių ir svogūnų sluoksnį, vėl bulvių sluoksnį, vėl pagardinti druska. Ant viršaus užtepti likusią grietinę, išdėlioti griežinėliais supjaustytus pomidorus ir užbarstyti tarkuotą sūrį.
5.
Formos viršų aptraukti folija ir kepti 175 - 180 C laipsnių orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Patikrinti, ar iškepė bulvės ir mėsa. Tada nuėmus foliją dar šiek tiek pakepti, kad sūris truputį apkeptų. Patiekti su šviežiom daržovėm ar salotom.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Igle
2022-04-03 14:19
Bulviu yra ivairiu rusiu, vienos iskepa greiciau, kitos veliau. Puikus receptas! ATSAKYTI
Vilma
2021-09-22 22:27
Man gavosi,labai skanu.Tik orkaitės skirtingai kepa.Man 200 laipsniu ,1val,ir 10viršų apkepau viršų.Ačiu buvo labai skanu ATSAKYTI
Virginija
2021-09-11 21:24
Bulvės per tiek laiko neiškepė ..nors plonai supjaustytos..reikėjo vis dar kepti ir kepti...geriau dėti virtas bulves...tada puikiai gautusi.. ATSAKYTI
Agnė
2021-09-13 09:20
Keista, man per tiek laiko iškepė, gal storokais gabalėliais pjaustėt? ATSAKYTI
Ada
2022-03-18 21:19
Geriausia bulves apvirti tiek, kad eitu lengviau pjaustyti kaip žalias ATSAKYTI
Zenė
2020-09-29 21:34
Pomidoras išskiria rūgštis,žalios bulvės rūgštyje gali išketi per 45 min.ir dar pridengtos folija?Andželikos receptai geri, bet šiuo visiškai netikiu.kiek tokių apkepų esu dariusi,likdavo baisus nusivylimas. ATSAKYTI
Aleksandra
2020-05-15 19:31
Ačiū už receptą. Skaitau ir seilės varva. Nieko sudėtingo ir brangaus ATSAKYTI
Laura
2018-08-25 16:01
Labai skaniai gavosi, bet aš truputį sukčiavau dėl laiko stokos. Mėsos gabaliukus pilnai iškepiau, bulves nuskutusi apviriau, kad suminkštėtų ir orkaitėje keptų trumpiau. Svogūnus pakepinau su paprika (vietoj grybų).
Padažas davė savotišką skonį - man labai patiko. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital