Orkaitėje kepta sprandinė (be marinavimo)

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Sprandinė orkaitėje
Autorius apie receptą: Labai paprastai, be jokio marinavimo ir iškepa labai skaniai Labai paprastai, be jokio marinavimo ir iškepa labai skaniai Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 ir 7/10 kilogramo kiaulienos sprandinės
180 gramų šoninė (riebesnės, supjaustytos juostelėmis, apytikriai)
1 vienetas morkų (didelės)
3 vienetai svogūnų (didesnių arba 5 mažesnių)
1 šlakelis vandens (arba sultinio)
3 skiltelės česnako (didesnių arba 5 mažesnių)
2 šaukštai aliejaus (apytikriai)
1 vienetas lauro lapų
pagal skonį prieskonių šašlykams (arba kitų mėgstamų prieskonių mėsai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mėsą nuplauti, gerai nusausinti. Padaryti maždaug 1 cm įpjovas (bet nepjauti iki galo).
2.
Į dubenį įpilti aliejaus, suberti prieskonius mėsai, įspausti česnako ir išmaišyti. Paruoštu mišiniu gerai įtrinti mėsą iš išorės ir įpjautus pjūvius.
3.
Svogūnus supjaustyti griežinėliais.
4.
Į įpjovas dėti po kelias juosteles šoninės, po 2 - 4 griežinėlius svogūno.
5.
Kepimo formą ištepti aliejumi, išdėlioti likusius svogūno griežinėlius.
6.
Morką supjaustyti griežinėliais ir sudėti į kepimo formą ant svogūnų. Sutrupinti lauro lapą ir pabarstyti ant daržovių. Dėti sprandinę, įpilti vandens, gerai uždengti folija.
7.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 1 valandą.
8.
Foliją nuimti, dar kepti įkaitintoje iki 180 C -190 C laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių, tuomet aplieti sprandinę susidariusiu skysčiu ir dar kepti 15 minučių iki kol gražiai apkeps.
9.
Patiekti su mėgstamu garnyru, mes valgėme su virtomis bulvėmis ir šviežiais raugintais kopūstais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ina
2024-04-08 13:36
O šoninę rūkytą ar žalią? ATSAKYTI
Paulė
2024-04-09 10:24
Rūkyta. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital