Orkaitėje kepta lašiša su bulvytėmis

AUTORIUS:
Vaiva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Orkaitėje kepta lašiša su bulvytėmis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Lašiša idealus pasirinkimas greitiems pietums ar vakarienei - apie dvidešimt minučių pasisukiojimo virtuvėje, o toliau viską daro orkaitė. Lieka tik skanauti ir gardžiuotis. Lašiša idealus pasirinkimas greitiems pietums ar vakarienei - apie dvidešimt minučių pasisukiojimo virtuvėje, o toliau viską daro orkaitė. Lieka tik skanauti ir gardžiuotis. Vaiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų lašišos filė (apytikriai)
8 vienetai bulvių (mažų)
1 šakelė vyšninių pomidorų
1 vienetas citrinų (nebūtina)
2 vienetai aitriosios paprikos (nebūtina)
1 vienetas svogūnų
1 pundelis raudonėlio (arba šaukštelio džiovinto)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Marinatui:
2 vienetai žaliųjų citrinų
4 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai vandens
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis aitriųjų paprikų dribsnių (ar aitriųjų paprikų pastos arba pagal skonį)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves nuskusti. Į puodą pilti vandens, įberti druskos ir užvirti, sudėti bulves ir virti apie 20 minučių iki kol išvirs. Tuomet bulves išgriebti ir atidėti iki kol atvės. Supjaustyti stambesniais griežinėliais ir aptepti aliejumi.
2.
Marinatui į dubenį išspausti citrinų sultis, supilti alyvuogių aliejų, vandenį, išspausti česnaką (galima ir smulkiai sukapoti), aitriųjų paprikų dribsnius, kmynus, druską, sudėti medų ir išmaišyti iki vientisos masės. Lašišą gausiai aptepti paruoštu marinatu iš visų pusių (jei turite laiko, galite lašišą uždengti, dėti į šaldytuvą ir palikti marinuoti nuo 30 minučių iki poros valandų).
3.
Svogūną perpjauti į kelias dalis.
4.
Kepimo formą aptepti aliejumi, sudėti bulvių griežinėlius, pabarstyti pipirais ir druska
5.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.
6.
Į kepimo formą ant bulvių sudėti svogūno gabaliukus, pomidorus, dėti lašišą, raudonėlių šakeles ir dar pakepti apie 20 minučių iki kol iškeps lašiša.
7.
Citriną perpjauti į kelias dalis ir prieš valgant pašlakstyti lašišą citrinų sultimis.
AUTORIUS: Vaiva
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital