Orkaiteje kepta antis su obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Orkaiteje kepta antis su obuoliais
Autorius apie receptą: Tinklaraščio bei knygos "KitchenJulie" autorės Julijos Steponavičiūtės burnoje tirpstančios ir sultingos antienos paslaptis ne tiek receptas, kiek kepimo technika. Pagal Tinklaraščio bei knygos "KitchenJulie" autorės Julijos Steponavičiūtės burnoje tirpstančios ir sultingos antienos paslaptis ne tiek receptas, kiek kepimo technika. Pagal Juliją, tereikia žinoti keletą taisyklių, kurios leis šios prabangios mėsos kepimą paversti meditacija, o ne galvos skausmu. (...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2.5 kilogramo anties
4 vienetai obuolių (tvirtų)
1 vienetas saldžiųjų bulvių (arba morkos)
1 vienetas citrinų
2 galvos česnako
2 šaukštai klevų sirupo (apytikriai arba medaus ar abrikosų džemo)
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų (šviežiai grūstų arba įvairiaspalvių pipirų)
1 žiupsnelis jūros druskos
pagal skonį rozmarino (arba čiobrelių šakelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ištraukite antį iš pakuotės, išpilkite kraujo likučius ir pašalinkite riebalų perteklių iš išdarinėto paukščio pilvo ertmės, odelę nusausinkite. Česnakų traiškytuvu sutraiškykite vienos česnako galvutės skilteles. Antį kruopščiai įtrinkite perpjautos citrinos puselėmis, druska, šviežiai grūstais pipirais ir česnaku. Perkelkite į indą neaukštais kraštais ir neuždengtą palaikykite šaldytuve 8–10 val. (arba pernakt).
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 140 °C (vėjelio režimu) temperatūros. Anties vidų prikimškite ketvirčiais supjaustytų obuolių be sėklalizdžių, susmulkintų morkų arba batatų, pridėkite česnako skiltelių, šviežių rozmarinų ir čiobrelių šakelių. Galite įdėti ir kelias džiovintas slyvas arba raugintų kopūstų. Anties kojas suriškite natūralia virvele, kad kepdama neišsiskėstų. Kepkite ant grotelių
3.
2 valandas 30 minučių, ant orkaitės dugno padėję karščiui atsparų indą varvantiems taukams surinkti. Po valandos antį apverskite. Jei sparnai per greitai svyla, juos galite apvynioti folija.
4.
Sumažinkite temperatūrą iki 130 °C ir kepkite dar 30 minučių. Tuomet antį apskrudinkite: padidinkite temperatūrą iki 200 °C ir pakepkite 10–15 minučių. Prieš tai antį galite aptepti plonu sluoksniu medaus, klevų sirupo arba abrikosų džemo.
5.
Orkaitė su vėjelio funkcija turi įmontuotą ventiliatorių, kuris padeda tolygiai paskirstyti orą po visą orkaitę. Jei kepsite įprastu režimu (be vėjelio), temperatūrą padidinkite 10°.
6.
Didesnė antis keps ilgiau, todėl stebėkite situaciją. Ar antis iškepusi, galite patikrinti įsmeigę šakutę – jei mėsa minkšta ir lengvai atsiskiria nuo kaulo, vadinasi, antis jau iškepusi.
7.
Nepamirškite anties retkarčiais apversti, kad abi pusės skrustų tolygiai.
Patarimai:
Vienas didžiausių antienos privalumų yra riebalai: kepami jie tirpsta ir skverbdamiesi pro mėsą neleidžia jai išdžiūti, paryškina antienos skonį. Jūsų užduotis – užtikrinti lėtą kepimą. Žemesnėje temperatūroje ilgesnį laiką kepama mėsa tampa itin minkšta: joje esantys baltymai reaguodami į karštį iš pradžių tvirtėja, bet paskui vyksta atvirkštinė reakcija. Mėsoje pasiskirsto dalis ištirpusių riebalų ir kitų medžiagų, tokių kaip kolagenas, kuris išsiskiria iš odelės ar
kremzlių. Kepant antieną likę riebalai puikiai dera su bulvėmis – išsaugokite juos stikliniame ar kitokiame inde ir panaudokite kitąkart kepdami bulves. Troškiniams ar sriuboms jie taip pat suteiks ryškesnio skonio ir aromato.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital