Orkaitėje (kepimo rankovėje) keptas starkis su padažu

AUTORIUS:
Ingrida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Orkaitėje (kepimo rankovėje) keptas starkis su padažu
Orkaitėje (kepimo rankovėje) keptas starkis su padažu
Orkaitėje (kepimo rankovėje) keptas starkis su padažu
Orkaitėje (kepimo rankovėje) keptas starkis su padažu
Orkaitėje (kepimo rankovėje) keptas starkis su padažu
Orkaitėje (kepimo rankovėje) keptas starkis su padažu
Autorius apie receptą: Lengva ruošti, pasiseka iš pirmo karto, jeigu gaminsite pagal išbandytą pateiktą receptą. Lengva ruošti, pasiseka iš pirmo karto, jeigu gaminsite pagal išbandytą pateiktą receptą. Ingrida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
1 kilogramas starkio
šiek tiek alyvuogių aliejaus
3 žiupsneliai prieskonių žuviai (mano prieskonių sudėtis: česnakai, krapai, raudonoji saldžioji paprika, svogūnas, garstyčių grūdeliai, juodieji pipirai)
1 vienetas citrinų
pagal skonį druskos
Garnyrui:
1.5 kilogramo bulvių
šiek tiek alyvuogių aliejaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
Padažui:
2 galvos svogūnų
2 vienetai pomidorų
3 šaukštai grietinės
pagal poreikį vandens (karšto)
pagal skonį džiovinta juozažolė
pagal poreikį saulėgrąžų aliejaus
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruoškite starkį: nuskuskite žuvies žvynus. Įpjaukite ant šono paguldytos ir prispaustos žuvies pilvą, pradėdami nuo uodegos ir kildami link galvos. Atvėrę pilvą atsargiai nedideliu peiliu nupjaukite vidaus organus, šįkart pjaudami priešinga kryptimi, t.y. nuo galvos link uodegos. Galiausiai nupjaukite galvą, pelekus. Išskrosta ir nuplauta žuvis jau paruošta marinavimui.
2.
Starkį įtrinkite žuvies prieskoniais ir druska. Pamarinuotą žuvį susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą valandai.
3.
Garnyrui bulves nuskutame, pjaustome į keturias dalis, mažesnes - į dvi, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska, juodaisiais pipirais ir paliekame pasimarinuoti.
4.
Citrinas supjaustykite griežinėliais.
5.
Žuvį išimkite iš plėvelės, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sudėkite dalį griežinėliais pjaustytų citrinų į žuvies pilvą. Žuvį kiškite į kepimo rankovę, sudėkite likusius citrinų griežinėlius. Užriškite kepimo rankovę. Dėkite į skardą.
6.
Bulves sudėkite į skardą šalia žuvies.
7.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min.
8.
Padažui nulupame ir supjaustome kubeliais svogūnus. Pomidorus užpilame verdančiu vandeniu, perliejame lediniu. Nulupame odeles ir supjaustome smulkiais gabalėliais.
9.
Įkaitintiname keptuvę su aliejumi. Pakepiname svogūnus. Baigiant kepti svogūnams ( kai jie tampa skaidrūs), sudedame pomidorus. Pašutiname. Sudedame grietinę, skiedžiame karštu vandeniu (padažas turi būti grietinės tirštumo). Pabaigoje beriame druskos ir juozažolės.
10.
Tiekiame žuvį ir bulves su padažu.
AUTORIUS: Ingrida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Lina
2020-09-28 18:54
Puikus receptas. Labai skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital