Omleto suktinis su sūdytu upėtakiu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Omleto suktinis su sūdytu upėtakiu
Omleto suktinis su sūdytu upėtakiu
Autorius apie receptą: Įprastą pusryčių omletą galima paruošti daug įdomiau, tačiau visiškai nesudėtingus. Būtent taip galima pusryčius paversti ypatingais ne tik gardžiu skoniu, bet ir puikiu Įprastą pusryčių omletą galima paruošti daug įdomiau, tačiau visiškai nesudėtingus. Būtent taip galima pusryčius paversti ypatingais ne tik gardžiu skoniu, bet ir puikiu patiekimu. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai kiaušinių
100 gramų upėtakio filė
40 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
40 gramų pastarnoko
40 gramų burokėlių (geltonųjų, galima keisti morkomis)
10 gramų petražolių
10 gramų krapų
4 šaukštai krapų aliejus
4 šaukštai aliejaus
pagal skonį druskos
Padažui:
100 mililitrų grietinėlės
100 mililitrų pieno
20 gramų peletrūno
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Upėtakio filė supjaustoma riekelėmis, dosniai pabarstoma druska ir paliekama 15 – 20 minučių. Tada file aš dar lengvai parūkiau ąžuolo statinės drožlėmis, bet tas nėra būtina.
2.
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų ir sudedami į atskirus indelius su piltuvėlio antgaliais. Indeliai stipriai supurtomi, jog tryniai ir baltymai susiplaktų.
3.
Burokėliai ir pastarnokai sutarkuojami stambia (vadinama “burokine” tarka). Žalumynai smulkiai sukapojami.
4.
Keptuvėje įkaitinama dalis aliejaus, dedama dalis smulkinti burokėlių su pastarnokais ir trumpai apkepinama. Tuomet sudedama dalis žalumynų, beriama kietojo sūrio, o ant viršaus ratu pilamas kiaušinio baltymas, po to - trynys. Pakepama apie 1-2 minutes. Tada omletas išimamas iš keptuvės ir susukamas suktinis. Taip iškepami visi omletai.
5.
Suktiniai tiekiami su sūdytu upėtakiu ir peletrūno padažu (žr. žemiau), papuošiama šviežiomis žolelėmis ar salotų lapeliais. Aš dar pagardinau trintu pastarnokų kremu ir upėtakio ikrais, bet tas nėra būtina.
6.
Padažas ruošiamas taip: pienas sumaišomas su grietinėle, sudedamas šviežias peletrūnas ir viskas verdama apie 1 valandą iki padažas sutirštėja. Pagal skonį pagardinama druska.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital