Omletas su smidrais ir pievagrybiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Omletas su smidrais ir pievagrybiais
Omletas su smidrais ir pievagrybiais
Omletas su smidrais ir pievagrybiais
Omletas su smidrais ir pievagrybiais
Autorius apie receptą: Vakar pamačiau pas Vaidą Kurpienę paskyroje paskelbtą smidrų savaitę. Su nekantrumu laukiau šiandien pas mane atkeliaujančių smidrų, kad galėčiau išbandyti visus Vakar pamačiau pas Vaidą Kurpienę paskyroje paskelbtą smidrų savaitę. Su nekantrumu laukiau šiandien pas mane atkeliaujančių smidrų, kad galėčiau išbandyti visus receptus iki vieno. Nes tikrai žinau - smidrai yra labai maistingi ir naudingi mūsų organizmui. Tiesa, aš omletą kepiau 2 mažose keptuvėse, kiekvienai porcijai atskirai, nors drąsiai galite kepti ir vienoje didesnėje keptuvėje. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 gramų smidrų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų pievagrybių
2 vienetai pomidorų
1 šaukštas sviesto
1 pundelis petražolių (lapelių)
1 sauja gražgarsčių (nebūtina)
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis malti baltieji pipirai
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pievagrybius ir smidrus nuplauname. Pievagrybius supjaustome riekelėmis, česnaką nulupame ir pasmulkiname. Smidrus nusausiname ir nulaužiame sumedėjusias dalis. Supjaustome nedideliais gabalėliais.
2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame česnaką ir pievagrybius. Pakepiname kelias minutes. Suberiame smidrus. Pagardiname druska ir pipirais.
3.
Kiaušinius mušame į dubenį ir paplakame šakute. Supilame į keptuvę. Beriame petražolių lapelius. Kaitiname ant silpnos ugnies, keptuvę uždengę dangčiu, apie 7 min, kol paviršius pradės tvirtėti. Išjungiame ugnį ir dar šiek tiek omletą palaikome uždengtą. Gražiai jį perkeliame į lėkštę.
4.
Pomidorus supjaustome skiltelėmis, pagardiname druska ir pipirais.
5.
Omletą patiekiame su gražgarsčių lapeliais ir pomidorais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Raimonda
2021-04-02 16:52
Atrodo tikrai skaniai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital