Olandiškas obuolių pyragas

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 66)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 66)
Olandiškas obuolių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
300 g atšaldyto sviesto
160 g smulkaus cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 kiaušinio trynys
50 g cukraus pudros
70 g razinų
800 g obuolių
2 valgomi šaukštai cinamono
3 valgomi šaukštai cukraus pudros
1 kiaušinio baltymas
2 valgomi šaukštai kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:

Dubenyje sumaišau miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską. Sudedu kubeliais supjaustytą sviestą. Viską ištrinu rankomis iki smulkių trupinių.

Į gautą trupinių masę įdedu kiaušinio trynį ir išminkau vientisą tešlą. Palieku valandai "pasiilsėti" šaltai.

2/3 tešlos iškočioju, dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kol tešla laukia, pasiruošiu įdarą.

Nuplaunu razinas.

Obuolius supjaustau kubeliais, sumaišau juos su nusausintomis plautomis razinomis, cinamonu ir 2 valgomais šaukštais cukraus pudros.

50 g cukraus pudros sumaišau su kokoso drožlėmis ir supilu ant tešlos pagrindo. Viską išlyginu.

Dedu obuolių masę.

Likusią tešlą iškočioju, supjaustau juostelėmis ir dėlioju "tinkleliu" ant pyrago viršaus.

Pyrago viršų patepu plaktu baltymu.

Kepu 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.

Iškepusiam leidžiu atvėsti, apibarstau cukraus pudra.

SKANAUS !

AUTORIUS: Kristina
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital