Autorius apie receptą:
Labai skanus olandiškas blynas, kepamas orkaitėje. Kepimui naudoju 22 cm skersmens ketaus keptuvę, galima kepti ir pyrago formoje, jeigu neturite tinkamos keptuvės. Receptą radau
Labai skanus olandiškas blynas, kepamas orkaitėje. Kepimui naudoju 22 cm skersmens ketaus keptuvę, galima kepti ir pyrago formoje, jeigu neturite tinkamos keptuvės. Receptą radau rusiškame žurnale.
(...daugiau)(...mažiau)
Sandra
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai
kiaušinių
250 mililitrų
pieno
150 gramų
miltų
2 vienetai
obuolių
60 gramų
cukraus
50 gramų
sviesto
1 žiupsnelis
cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Pabarstyti cinamonu.
2.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti cukrų, truputį pakaitinti, sudėti obuolius ir pakepinti kelias minutes. Nuimti nuo kaitros.
3.
Kiaušinius išplakti su pienu, miltais. Supilti tešlą ant obuolių į keptuvę. Jeigu neturite ketaus keptuvės, obuolius sudėti į kepimo formą (pyrago ar stiklinę, nenusegamais kraštais, kitaip ištekės tešla), užpilti tešlą.
4.
Kepti iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Labai skanu tiekti vieną ar su ledais, uogiene, plakta grietinėle.