Obuolių tortas su karameliniu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Obuolių tortas su karameliniu kremu
Obuolių tortas su karameliniu kremu
Obuolių tortas su karameliniu kremu
Obuolių tortas su karameliniu kremu
Autorius apie receptą: Biskvitas drėgnas, ne purus, nes jame labai daug obuolių. Kadangi biskvitas nėra saldus, balansą suteikia kremas. Ingredientai skirti 16 cm tortui. Biskvitas drėgnas, ne purus, nes jame labai daug obuolių. Kadangi biskvitas nėra saldus, balansą suteikia kremas. Ingredientai skirti 16 cm tortui. Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
315 gramų aliejaus
240 gramų miltų
3 vienetai obuolių
130 gramų rupių miltų
130 gramų obuolių sulčių
120 gramų rudojo cukraus
3 vienetai kiaušinių
1 ir 1/4 šaukštelio cinamono
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio malto muskato
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
500 gramų cukraus pudros
300 gramų filadelfijos sūrio
200 gramų naminės karamelės (arba Rududu)
125 gramai sviesto
Naminei karamelei:
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C.
2.
Ruošiame biskvitus: Obuolius nulupkite, išimkite sėklytes ir sutarkuokite stambia tarka. Galite peiliu pasmulkinti.
3.
Dubenyje išmaišykite aliejų su cukrumi, kol cukrus aptirps ir masė taps kiek baltesnė. Įmašykite kiaušinius.
4.
Kitame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, cinamoną, muskato riešutą, kepinių sodą ir druską. Pamažu suberkite į pirmąjį dubenį, maišykite, kol neliks sausų ingredientų. Supilkite obuolių sultis, permaišykite. Sudėkite obuolius ir išmaišykite.
5.
Ištepkite sviestu 16 cm formą, įklokite tokio pat dydžio išpjautą kepimo popieriaus apskritimą ir dar kartą ištepkite sviestu, nepamiršdami sienelių. Pabarstykite miltais.
6.
Į skardą supilkite 1/3 tešlos, tai turėtų užpildyti kiek mažiau nei pusę skardos. Kepkite apie 20 - 25 minutes. Atvėsinkite ant grotelių. Taip iškepkite tris biskvitus.
7.
Ruošiame kremą: sviestą išsukite iki purumo, jis turi pabalti. Sudėkite kreminį sūrį ir keliais judesiais jį permaišykite. Suberkite pamažu (maišant) cukraus pudrą.
8.
Galiausiai į kremą sudėkite karamelę ir gerai išplakite kremą, kol jis taps tvirtas ir vientisas. Kremui galite naudoti naminę karamelę arba karamelizuota kondensuotą pieną.
9.
Karamelės paruošimas: plačiame puode išlydome pamažu cukrų, kol įgauną gintarinės spalvos karamelę.
10.
Tuo pačiu metu pašildome grietinėlę. Supilame ją į karamelę, atsargiai, nes viskas stipriai putos. Silikonine mentele (įsitikinkite, kad ji atspari karščiui) maišome, kol karamelė taps vientisa. Įmaišome sviestą. Perpilame į platesnį dubenį ir paliekame atvėsti.
11.
Torto surinkimas: nupjaukite biskvito viršų, taip išlygindami jo paviršių.
12.
Pripildykite konditerinį maišelį, su lygiu antgaliu, kremu.
13.
Išspauskite aplink kraštines apvalius didelius taškus, o centre išspauskite spirale. Uždėkite kitą biskvitą, atlikite tą patį veiksmą.
14.
Uždėkite paskutinį biskvitą. Naudojant peilį ar nedidelę mentelę braukite link centro, sukurdami linijas.
15.
Papuoškite pagal fantaziją.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital