Obuolių tartaletės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Obuolių tartaletės
Obuolių tartaletės
Obuolių tartaletės
Obuolių tartaletės
Autorius apie receptą: Šios tartaletės buvo tiesiog idėjų mišinys, kaip paįvairinti tradicines obuolių tartas. Ingredientai skirti šešioms 10 cm skersmens tartaletėms. Patogiausia pasidaryti Šios tartaletės buvo tiesiog idėjų mišinys, kaip paįvairinti tradicines obuolių tartas. Ingredientai skirti šešioms 10 cm skersmens tartaletėms. Patogiausia pasidaryti visas recepto dalis iš vakaro. Taip kitą dieną teliks tik surinkti tartaletes ir nereikės laukti, kol kremai ir obuoliai atvės. (...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
250 gramų miltų
150 gramų sviesto
90 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių
30 gramų migdolų miltų
2 gramai druskos
Naminei karamelei:
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
75 gramai cukraus
25 gramai sviesto
Šokoladiniam kremui:
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
170 gramų pieniško šokolado
100 gramų pieno
24 gramai vandens
1 šaukštas medaus
4 gramai želatinos
Įdarui:
3 vienetai obuolių
60 gramų cukraus
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis cinamono
5 gramai želatinos lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame tešlą: kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo kartu su cukrumi ir maltais migdolais. Įmaišykite kiaušinį. Druską sumaišykite su miltais. Suberkite pamažu juos į tešlą. Suformuokite rutuliuką, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 2 - 3 valandas, kol sustings.
2.
Atšaldytą tešlą iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų apskritimus, didesnius nei 10 cm skersmens formelės. Įneškite į jas, švelniai paspauskite dugną pagal krašintes, kad tešla tinkamai priglustų prie sienelių. Subadykite šakute dugną ir dėkite į šaldiklį 1 - 2 valandoms, kad gerai sustingtų.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 170° C. Kepkite tartaletes apie 13 - 15 minučių, kol gražiai paruduos. Palikite visiškai atvėsti.
4.
Ruošiame karamelę: vidutinio dydžio puode pamažu išlydykite cukrų, stenkitės iš pradžių jo nemaišyti, o tik judinti keptuvę. Į pabaigą, kai cukrus jau bus išsilydęs ir pamažu įgaus karamelės spalvą, galite silikonine (bet aukštai temperatūrai atsparia) mentele pamaišyti, kad visi cukraus kristalai išsilydytų. Tuo pat metu pašildykite grietinėlę, ji užvirti neturėtų. Pamažu supilkite grietinėlę į karamelę, atsargiai maišykite, nes karamelė labai putos, o ji karšta! Maišykite, kol nurims burbulai, neliks jokių cukraus gumulėlių ir karamelė taps vientisa ir tirštesnė. Nukelkite nuo ugnies, perpilkite į švarų dubenėlį. Įmaišykite sviestą ir palikite atvėsti.
5.
Ruošiame šokoladinį kremą: dubenėlyje pagaminkite želatinos masę - želatinos miltelius užpilkite šaltu vandeniu ir palikite, kol ji išbrinks. Pieną su grietinėle supilkite į nedidelį prikaistuvį. Pašildykite, bet neužvirinkite. Užpilkite ant smulkinto šokolado. Įmaišykite želatinos masę. Viską gerai išmaišykite. Uždenkite masitine plėvele, kad ji liestųsi su kremo paviršiumi. Dėkite į šaldytuvą, geriausiai per naktį, kad sutvirtėtų. Kitą dieną, perplakite kremą.
6.
Ruošiame obuolius: obuolius nuplaukite, nulupkite, išimkite jų sėklytes ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite juos į puodą, įdėkite sviesto, suberkite cukrų ir cinamoną. Virinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus išsilydys ir obuoliai suminkštės.
7.
Šaltame vandenyje užmerkite želatiną ir palaukite, kol ji suminkštės. Nukelkite nuo ugnies obuolius. Palikite šiek tiek pravėsti ir tuomet įmaišykite nugręžtą želatiną. Išmaišykite, kad ji išsilydytų. Sudėkite obuolius į silikonines formeles ir užšaldykite.
8.
Surenkame tartaletes: įdėkite po keletą šaukštelių karamelės į atvėsusius tartalečių pagrindus. Palikite šaldytuve, kad sutvirtėtų. Tuomet dėkite po keletą šaukštelių kremo ant sustingusios karamelės. Uždėkite užšaldytus obuolių pusrutulius. Aplink šonus galite išdėlioti gabaliukais sulaužytų trupinių. Pripildykite konditerinį maišelį su likusia šokoladiniu kremu ir papuoškite tartalečių paviršių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital