Traškus obuolių štrudelis (be kiaušinių)

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Štrudeliais su obuoliais be kiaušinių
Štrudeliais su obuoliais be kiaušinių
Štrudeliais su obuoliais be kiaušinių
Autorius apie receptą: Keletas pastebėjimų gaminant štrudelį: rinkitės minkštesnius, saldžius obuolius, kadangi kepimo metu kietesni obuoliai nelabai suminkštėja. Obuolius geriausia pjaustyti Keletas pastebėjimų gaminant štrudelį: rinkitės minkštesnius, saldžius obuolius, kadangi kepimo metu kietesni obuoliai nelabai suminkštėja. Obuolius geriausia pjaustyti plonomis skiltelėmis arba juostelėmis. Štrudelio tešlą reikėtų kočioti tol, kol ši pasidarys permatoma, tačiau nepersistenkite, kad tešla nebūtų per plona ir besukant štrudelį nesuplyštų. Štrudelis skaniausias turbūt ką tik iškeptas, bet ir pašildytas nepraranda puikaus skonio, tik nebebūna toks traškus. Tiesa, jei turėsite daugiau svečių, kepkite iš dvigubos porcijos du štrudelius. Nemėgstantiems razinų, jų galite tiesiog nenaudoti. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
200 gramų miltų
90 mililitrų vandens (šilto)
2.5 šaukšto sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 šlakelis aliejaus (aptepimui)
Įdarui:
500 gramų obuolių (saldesnių)
3 šaukštai rudojo cukraus
2.5 šaukšto sviesto
1.5 šaukšto maltų džiūvėsėlių
1 šaukštas razinų (nebūtina)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis brendžio (romo ar konjako)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai sviestą ištirpdome mikrobangėje. Miltus persijojame į dubenį, viduryje padarome duobutę, į ją supilame sviestą, vandenį ir įberiame druskos. Maišome šaukštu, po to minkome rankomis ~5-7 min. Tešla turėtų būti elastinga ir blizgi. Iš tešlos suformuojame rutulį, dedame į dubenį, aptepame šlakeliu aliejaus ir uždengiame virtuviniu rankšluostėliu. Dubenį įstatome į didesnį dubenį su šiltu vandeniu, paliekame 30 min.
2.
Įdarui razinas užpilame karštu vaneniu, paliekame išbrinkti 10-15 min. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis. Viename dubenyje sumaišome obuolių skilteles, rudąjį cukrų, razinas, cinamoną ir brendį. Atidedame į šalį.
3.
Ant stalo pabarstome šiek tiek miltų. Tešlą iškočiojame į labai ploną stačiakampį. Štrudelio tešlą reikėtų kočioti tol, kol ši pasidarys permatoma, tačiau nepersistenkite, kad tešla nebūtų per plona ir besukant štrudelį nesuplyštų.
4.
Įdarui skirtą sviestą ištirpiname mikrobangėje. Juo ištepame visą tešlos lakštą (naudojame teptuką), likusį sviestą atidedame į šalį. Tada tešlos lakštą apibarstome džiūvėsėliais. Ant tešlos išdėliojame obuolių riekeles. Tešlos galus šiek tiek užlenkiame ir susukame lakštą į ritinį.
5.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus lapą, ant jo dedame štrudelį. Jį aptepame likusiu ištirpintu sviestu.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~45 min. Viso kepimo metu štrudelį aptepame likusiu sviestu dar 2 kartus (maždaug kas 20 minučių). Iškepusį štrudelį paliekame šiek tiek pravėsti. Štrudelį galite patiekti apibarstę cukraus pudra, su ledais ar grietinėle. Skanaus!
7.
Tik iškepusio štrudelio paviršius gana traškus, tad pjaustyti reikėtų atsargiai.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital