Gaivus obuolių pyragas su želė viršumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Obuolių pyragas su želė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 vienetai obuolių (nepernokusių)
280 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų margarino (arba sviesto)
150 gramų cukraus
150 gramų grietinės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
pagal skonį vanilinio cukraus
šiek tiek druskos
Viršui:
6 vienetai obuolių (nepernokusių)
1 ir 1/5 litro vandens
231 gramas želės (mėgstamos, 3 pakelių)
150 gramų cukraus
70 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Skirtingus želė miltelius suberti į skirtingus indus, užpilti kiekvienus po 400 ml vandens. Palikti brinkti.
2.
Tešlai dubenyje šluotele gerai išmaišyti ištirpintą ir atvėsintą margariną (arba sviestą), kiaušinius, grietinę, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, druską. Įmaišyti miltus.
3.
4 obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis.
4.
25 cm skersmens kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Sudėti tešlą, tolygiai paskirstyti. Ant viršaus išdėlioti pjaustytus obuolius, juos šiek tiek įspausti į tešlą.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min. Patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigti ir ištraukti, jei ištrauktas iešmelis sausas, biskvitas iškepė. Jeigu aplipęs tešla - kepti dar 5 - 7 minutes ir vėl tikrinti.
6.
Viršui 6 obuolius nulupti, perpjauti per pusę, išimti sėklalizdžius. Puseles supjaustyti dar į 4 skilteles.
7.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite cukrų, supjaustytus obuolius ir troškinkite, kartais pamaišydami, kol obuoliais suminkštės, o skystis virs karamele.
8.
Karamelizuotus obuolius sudėkite ant iškepto pyrago.
9.
Vieno skonio išbrinkusią želė pašildyti, bet neužvirinti, išmaišyti, kad visiškai ištirptų. Tada palikti šaltai, kad atvėstų ir pradėtų stingti.
10.
Tada beveik visą supilti ant pyrago ir padėti šaltai, kad sustingtų.
11.
Kito skonio išbrinkusią žele pašildyti, bet neužvirinti, išmaišyti, kad visiškai ištirptų. Tada palikti šaltai, kad atvėstų ir pradėtų stingti.
12.
Tada beveik visą supilti ant sustingusios pirmo želė sluoksnio ir padėti šaltai, kad sustingtų.
13.
Tą patį pakartoti su paskutine želė. Palikti šaldytuve per naktį.
Patarimai:
Kad pyragas gražiai išsiimtų iš formos, jos kraštus pašildau plaukų džiovintuvu.
Galima ruošti su 2 arba su 3 žele sluoksniais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital