Obuolių pyragas su varške - prancūziško stiliaus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Obuolių pyragas su varške - prancūziško stiliaus
Obuolių pyragas su varške - prancūziško stiliaus
Autorius apie receptą: Kuo daugiau gaminu obuolių pyragų, tuo labiau nustembu, kokie jie visi gali būti skirtingi, bet tuo pat ir ypatingi. Šis pyragas tirpsta burnoje ir yra itin maloniai šlapias. Receptas Kuo daugiau gaminu obuolių pyragų, tuo labiau nustembu, kokie jie visi gali būti skirtingi, bet tuo pat ir ypatingi. Šis pyragas tirpsta burnoje ir yra itin maloniai šlapias. Receptas kurtas iš trijų konditerių labiausiai giriamų obuolių pyragų su varške derinys. (...daugiau) Indrė, Galiu kai noriu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
170 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštelis kepimo miltelių (apytikriai)
Kremui:
500 gramų varškės (rupesnės)
2 vienetai kiaušinių
3 vienetai kiaušinių baltymų
100 gramų cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Viršui:
5 vienetai obuolių
100 gramų cukraus
50 gramų sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pradedame nuo tešlos gaminimo. Kambario temperatūros pratirpusį sviestą dėti į dubenį, berti cukrų ir ištrinti.
2.
Į atskirus dubenis atskirti trynius nuo baltymų ir į sviesto masę nuolat plakant sudėti trynius. Baltymus atsidėti varškei.
3.
Į dubenį berti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti. Suberti į sviesto masę ir itin lengvai sumaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą susukti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą arba. Bet jei skubu, tuomet tešlą dedu iš karto į kepimo formą ir dedu į šaldytuvą, kol pasiruošiu likusį turinį.
4.
Varškės įdarui į dubenį dėti varškę, baltymus ir įmušti kiaušinius, išmaišyti. Įberti vanilinį cukrų bei cukrų ir pertrinti iki vientisos masės.
5.
Obuolius nulupti ir supjaustyti stambiomis riekelėmis.
6.
Įkaitinti keptuvę, suberti cukrų ir kaitinti ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet jau maišant sudėti sviestą ir obuolius. Šiek tiek pakepinti ir išjungus kaitrą palikti keptuvėje. Obuoliai suminkštėja ir šią drėgną formą išlaiko pyrage.
7.
Jei tešlą atšaldėte susukę į maistinę plėvelę, iškočiokite iki 5 mm storio ir išklokite sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. O jei darėte mano greituoju būdu - iš karto pilkite varškės masę ir ant viršaus sudėkite karamelizuotus obuolius. Pyragas kepdamas pakyla, tad stenkitės palikti vietos formoje.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180°C temperatūros orkaitėje apie 45-50 minutes.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital