Obuolių pyragas su varške ir aguonomis

AUTORIUS:
Justyna Gaidamovic
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
Autorius apie receptą: Kiek prisimenu, dar neragavau neskanaus varškės ir obuolių pyrago. Atrodo, jog vien šie du produktai garantuoja, kad kepinys bus vertas apvalaus dešimtuko. Bet tikrai - šis pyragas Kiek prisimenu, dar neragavau neskanaus varškės ir obuolių pyrago. Atrodo, jog vien šie du produktai garantuoja, kad kepinys bus vertas apvalaus dešimtuko. Bet tikrai - šis pyragas toks maloniai kreminis ir toks gaivus, kad priklausomybė nuo pirmojo kąsnio beveik garantuota. (...daugiau) Justyna Gaidamovic
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
2 stiklinės miltų
170 gramų sviesto
2 šaukštai medaus
1.5 šaukšto jogurto
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
125 mililitrai pieno
100 gramų aguonų
70 gramų medaus
1 šaukštas manų kruopų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Varškės įdarui:
500 gramų varškės
4 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių trynių
90 gramų medaus
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
3 šaukštai pieno
3 šaukštai krakmolo
1 vienetas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti, į jį įdėti medų, druską, išmaišyti ir atvėsinti. Tada sudėti jogurtą ir gerai išmaišyti. Suberti miltus ir užmaišyti minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą.
2.
Aguonų įdarui pieną užvirinti su medumi, suberti manų kruopas ir maišant išvirti skystą manų košę. Supilti aliejų, aguonas, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti.
3.
Varškės įdarui varškę pertrinti per sietelį, į ją sudėti trynius, aliejų, vanilinį cukrų, medų ir viską išplakti elektriniu plakikliu. Sudėti krakmolą, supilti citrinų sultis, pieną ir išmaišyti šaukštu.
4.
Kepimo formoje, išklotoj kepimo popieriumi, formuoti pagrindą - paskirstyti tešlą, kad padengtų dugną ir kraštus. Tada dėti varškės įdara, ant jo - aguonų, ir juos tarpusavyje šiek tiek pamaišyti. Obuolius perpjauti per pusę, išimti sėklas, viršuje padaryti negilias išilgines įpjovas. Įspausti obuolius į varškę.
5.
Dėti pyragą į 190 C laipsnių orkaitę ir kept apie 40 minučių. Leiskite pyragui visiškai atvėsti, kad varškės įdaras sustingtų.
AUTORIUS: Justyna Gaidamovic
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Ruta
2017-07-27 03:24
O idomu kaip be aguonu butu? ATSAKYTI
Edita
2017-07-28 12:24
Gaminau be aguonų, manau tai tikrai labai nekeičia skonio. ATSAKYTI
Evelina
2017-07-20 12:05
Labai originalu ir aisku skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital