Drėgnas obuolių pyragas su karameliniu viršumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Drėgnas obuolių pyragas su karameliniu viršumi
Redakcijos nuomonė: Kaip ir visi Alinos iš "Apie viską" tinkalaraščio receptai, taip ir šis, yra ypatingi. Atrodo, iš paprastų ingredientų, bet nepaprasto skonio ir grožio. Šis aromatingas Kaip ir visi Alinos iš "Apie viską" tinkalaraščio receptai, taip ir šis, yra ypatingi. Atrodo, iš paprastų ingredientų, bet nepaprasto skonio ir grožio. Šis aromatingas obuolių pyragas su karameliniu glaistu jūsų nenuvils, pažadame. Obuoliai ir karamelė jau savaime yra nuodėmės vertas derinys. O kur dar plikytos tešlos prieskonis ir cinamono bei vanilės aromatai! Mums šis pyragas patiko labai labai. Valgėme jį karštą su rutuliuku vanilinio plombyro, kuris čia tiko idealiai. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
270 gramų miltų
225 gramai sviesto
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė vandens
1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno (naminio arba Rududu)
1 stiklinė obuolių (nulptų ir smulkiai supjaustytų)
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės kefyro
0.5 šaukštelio sodos
1 šaukštelis vanilės esencijos (arba vanilinio cukraus)
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
2.
Patepkite sviestu stačiakampę maždaug 33 x 38 cm dydžio, kepimo formą.
3.
Dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, druską ir cukrų.
4.
Puode užvirkite vandenį su sviestu, kai užvirs greitai sumaišykite su miltų mišiniu. Tada paeiliui įmaišykite - kefyrą, sodą, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir pabaigoje - obuolius (po kiekvieno įdėto ingrediento viską išmaišykite).
5.
Įdėkite tešlą į kepimo formą ir išlyginkite.
6.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-30 min. Išimkite ir palikite pastovėti formoje 20 min. Po to išimkite iš formos ir atvėsinkite pyragą.
7.
Virtą kondensuotą pieną išimkite iš skardinės ir su blenderiu suplakite iki vientisos blizgančios masės (prieš tai galima 10-20 sek. jį pašildyti mikrobangų krosnelėje, kad būtų lengviau).
8.
Kai pyragas atvės, patepkite jį su kondensuotu pienu. Pateikite su plakta grietinėlė. Skanaus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital