Obuolių pyragas su karamelė

AUTORIUS:
Inesa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Obuolių pyragas su karamelė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 stiklinė miltų
6 valg. šaukšt. cukraus
125 g sviesto, kiaušinis
2 valg. šaukšt. balto sauso vyno
žiupsnelis druskos
žiupsnelis muskato riešuto

Įdarui:
1 kg kietų obuolių
1 stiklinė cukraus
1 arbat. šaukš. cinamono
100 g sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošti trapia tešlą: sumaišyti miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais supjaustytą atšaldytą sviestą. Įmušti kiaušinį, supilti vyną ir užminkyti tešlą. Padaryti rutulį, suvynioti jį į plėvelę ir padėti valandai į šaldytuvą. Įdarui nulupti obuolius, išimti sėklas ir supjausti į 4 dalis. Sviestą ištirpinti kepimo formoje ir suberti cukrų. Sudėti į sviestą obuolių ketvirčius, glotniai prispaudžiant vieną prie kito ir pakepinti ant stiprios ugnies taip, kad jie pasidengtų karamele, susidariusia iš sviesto ir cukraus. Iš tešlos iškočioti blyną ir uždėti jį ant obuolių taip, kad jie visi būtų uždengti.Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180° 30 min., kol tešla pagels. Iškeptą pyragą išversti ant lėkštės obuoliais į viršų. Papuošiau vaniliniais ledais.
AUTORIUS: Inesa
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital