Obuolių pyragas „Moliūgėlis“

AUTORIUS:
Aurelija, Rožinis avokadas,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Obuolių pyragas „Moliūgėlis“
Obuolių pyragas „Moliūgėlis“
Obuolių pyragas „Moliūgėlis“
Obuolių pyragas „Moliūgėlis“
Autorius apie receptą: Nesvarbu, aš švęsite Halloween’ą, ar ne, bet tikime, kad šiuo metu dauguma džiaugiasi rudeniniu obuolių derliumi. Norisi obuolių pyrago, bet tuo pačiu ir kažko naujo? Nesvarbu, aš švęsite Halloween’ą, ar ne, bet tikime, kad šiuo metu dauguma džiaugiasi rudeniniu obuolių derliumi. Norisi obuolių pyrago, bet tuo pačiu ir kažko naujo? Siūlome pabandyti šį obuolių pyrago variantą, kuriame karaliauja karamelizuoti obuoliai, o gardžiai purų pagrindą ir viršų leidžia išgauti aukščiausios rūšies „Kauno Grūdai“ miltai. (...daugiau) Aurelija, Rožinis avokadas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
300 gramų sviesto (naudojome 82%)
70 gramų saldiklio (naudojau eritritolį, arba kito biraus)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 ir 1/3 kilogramo obuolių (jau nuluptų ir išvalytų)
100 mililitrų vandens
60 gramų klevų sirupo (arba kito skysto sirupo)
20 gramų sviesto
1 šaukštelis cinamono
Papuošimui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą išimti iš šaldytuvo, palaikyti kelias valandas kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
2.
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, eritritolį, cinamoną ir druską.
3.
Sviestą supjaustyti gabaliukais sudėti į miltų mišinį ir rankomis minkyti, kol gausis vientisas tešlos rutuliukas, kurį galima bus iškočioti. Tešlą padalinti į dvi dalis.
4.
Obuolius nulupti, išvalyti, supjaustyti gabaliukais.
5.
Didelėje keptuvėje (puode, wok tipo keptuvėje) ištirpinti sviestą, supilti sirupą, vandenį, cinamoną, pakaitinti, kol užvirs.
6.
Sudėti obuolius, sumažinus kaitrą, vis pamaišant kepti obuolius apie 5min, kol jie karamelizuosis ir suminkštės.
7.
Kepimo formą (naudojau 25 cm skersmens) patepti riebalais. Vieną tešlos dalimi iškloti kepimo formos dugną (spausti rankomis, kad maždaug lygiai pasiskirstytų visa tešla). Tada sudėti karamelizuotus obuolius.
8.
Kitą tešlos dalį iškočioti ir apipjauti šiek tiek didesniu ratu, nei kepimo forma. Uždengti obuolių sluoksnį, paspausti kraštus.
9.
Kepti apie 50 min. 180C orkaitėje.
10.
Iškepus, leisti pyragui atvėsti.
11.
Išsikirpti moliūgo formos kontūrą (akis, nosį, burną ir kraštą), sudėlioti detales ant pyrago ir gausiai apiberti cukraus pudra. Nuimti popierinius trafaretus.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Alge
2022-10-31 19:51
O kur kiaušiniai?
Ar bandėt iškočioti tešla tik is miltų ir sviesto?
Ir išimti is formos kad nesubyrėtų?
As pabandžiau, reiks kabinti šaukštu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital