Obuolių pyragas "Mara" su kondensuotu pienu

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Obuolių pyragas "Mara" su kondensuotu pienu
Obuolių pyragas "Mara" su kondensuotu pienu
Obuolių pyragas "Mara" su kondensuotu pienu
Autorius apie receptą: Vaikystę primenantis obuolių pyragas su ukrainietišku kondensuotu pienu. Saldus, nepaprastai gardus ir drąsiai galintis lygiuotis su skaniausiais obuolių pyragais. Darbo Vaikystę primenantis obuolių pyragas su ukrainietišku kondensuotu pienu. Saldus, nepaprastai gardus ir drąsiai galintis lygiuotis su skaniausiais obuolių pyragais. Darbo nedaug, ingredientai paprasti, lengva pagaminti - išbandykite, tikrai verta. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai obuolių
100 gramų cukraus
50 gramų sviesto
Tešlai:
385 gramai kondensuoto pieno, saldinto (apytikriai, 1 skardinės)
160 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas acto
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius nuplaukite, išpjaustykite sėklalizdžius ir supjaustykite apie 1 cm storio griežinėliais. Geriausia rinktis tvirtus ir rūgštesnius obuolius.
2.
Skrudinkite obuolius sausoje keptuvėje ant karštos ugnies, kol įgaus auksinį atspalvį, per daug nemaišant, kad nesubyrėtų. Nesudeginkite! Berkite 100 g cukraus. Lengvai pamaišykite, kad ištirptų cukrus. Įdėkite sviestą ir kepkite, kol sviestas ištirps ir susidarys graži karamelė.
3.
Jei jūsų keptuvė taip pat skirta kepimui orkaitėje, palikite joje obuolius. Jei ne, perkelkite obuolius į kepimo indą.
4.
Tešlai dubenyje sumaišykite skardinę kondensuoto pieno ir kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite šluotele.
5.
Atskirame indelyje sodą nugesinkite actu. Aš sodą nugesinau šaukštu kefyro. Supilkite į tešlą. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Tešlą užpilkite ant obuolių ir išlyginkite mentele.
6.
Pyragą kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol susidarys tamsi plutelė. Aš kepiau 40 minučių, nes po 30 minučių tešla dar lipo prie medinio pagaliuko. Kepiau su vėjeliu, bet kitą kartą kepant, rinkčiausi kepimo funkciją viršus - apačia, tada gražiau apskrunda.
7.
Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir tada apverskite.
8.
Pyragas išties saldus, sotus, kaloringas ir nuodėmingas. Manyčiau, galima gaminti ir versiją su miltais be glitimo, įdėti norimų priedų (pvz.: uogų, riešutų) ar papuošti rūgščia uogiene. Nors jis ir pagal originalų receptą labai gardus. Išbandykite, tikrai verta.
Patarimai:
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital