Obuolių pyragas be glitimo

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Obuolių pyragas be glitimo
Obuolių pyragas be glitimo
Obuolių pyragas be glitimo
Obuolių pyragas be glitimo
Obuolių pyragas be glitimo
Obuolių pyragas be glitimo
Obuolių pyragas be glitimo
Autorius apie receptą: Oij koks paprastas ir smagus šis receptas. Labai labai pasiilgau obuolių pyrago ir džiaugiuos instagrame užtikus šį receptą. Šiek tiek pakoregavau, adaptavau pagal save ir Oij koks paprastas ir smagus šis receptas. Labai labai pasiilgau obuolių pyrago ir džiaugiuos instagrame užtikus šį receptą. Šiek tiek pakoregavau, adaptavau pagal save ir voila: sukepė ruduo! (...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai obuolių (vidutinių + papuošimui)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų migdolų miltų
70 mililitrų kokosų kremo (ar grietinėlės)
50 gramų ghee sviesto (ar aliejaus)
pagal skonį cukraus (aš naudojau 50 g eritriolio)
1 šaukštelis malto cinamono (nepagailėkit!)
1 šaukštelis sodos
pagal poreikį acto
1 žiupsnelis druskos
3 lašai vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išplakti kiaušinius su cukrumi ar eritritoliu.
2.
Išlydyti sviestą, šiek tiek praaušusį supylti į tešlą drauge su kokosų kremu ir keliais lašais vanilės.
3.
Sodos šaukštelį lengva srovele apiplti actu ir leisti burbuliuoti. Supti į tešlą, išmaišyti. Suberti miltus, druską, išmaišyti.
4.
Obuolius nulupti, supjaustyti griežinėliais.
5.
Kepimo formą iškloti sviestiniu popieriumi (žr. patarimus), supilti 1/3 tešlos. Ant viršaus sudėti 1/2 obuolių, užberti cinamono, užpilti teškos, vėl sudėti likusius obuolius, užpilti tešlos. Jeigu norisi - papildomai padekoruojame obuoliuku viršų.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Mediniu smeigtuku patikrinti, ar iškepė, jei įsmeigus ir ištraukus jis bus sausas - iškepė, jei aplipęs tešla - kepti dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinti.
Patarimai:
Naudojau 19 cm skersmens formą nuimamais kraštais. Rekomenduočiau pakloti sviestinį popieirų, labai patogu iškirpti apskritimą ir dvi juosteles. Ištepki formą šiek tiek aliejumi – tada sviestinis popierius puikiai prilips.
Obuolių labai plonai ar tvarkingai pjaustyti riekelėmis nereikia. Kaip matosi iš foto, tešla gausis gana skysta -neišsigąski, viskas prakeps puikiai. Galima dekoruoti kaip aš, galima tiesiog pamėtyti kelias riekeles, o galima iš viso nedekoruoti. Visaip skanu! Na gal tik viršaus nebarstyki cinamonu prieš kepimą – apdega.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Renata
2023-09-13 20:37
Puikus pyragas. Visus vaišinu į kairę ir į dešinę. Ypač dabar, kai visi nori be glitimo, be cukraus, be pieno ir dar, kad skanus būtų.
Čia tobulas variantas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital