Obuolių keksas

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Obuolių keksas
Autorius apie receptą: Ruduo ir obuoliai du neatsiejami dalykai, turbūt nerastume nei vienos namų šeimininkės, kurį savo šeimai nebūtų kepusi nors kartą obuolių pyrago. Šį kartą siūlau iškepti Ruduo ir obuoliai du neatsiejami dalykai, turbūt nerastume nei vienos namų šeimininkės, kurį savo šeimai nebūtų kepusi nors kartą obuolių pyrago. Šį kartą siūlau iškepti gardų, minkštą keksą. Riekelė obuolių kekso rudens vakarą prie arbatos, tai jau tarsi šeimos tradicija. Receptą radau žurnale "Ruoškime kartu". (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 vienetai obuolių (raudonų)
230 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
125 gramai jogurto, natūralaus
150 gramų cukraus
70 mililitrų aliejaus
10 gramų kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis cukraus pudros
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius suplakite su paprastu bei vaniliniu cukrumi į baltą purų kremą. Mentele įsukite aliejų ir jogurtą. Įsijokite su kepimo milteliais bei druska sumaišytus miltus ir paruoškite tešlą.
2.
Tešlą sudėkite į sviestu pateptą kekso formą.
3.
Išpjaukite obuolių sėklalizdžius ir suraikykite obuolius plonais pusgriežiniais.
4.
Dvejomis eilėmis (šachmatų tvarka) subeskite obuolių skilteles į tešlą palei visą keksą.
5.
Cukraus pudrą sumaišykite su cinamonu ir apibarstykite kekso viršų.
6.
Kepkite iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.
Patarimai:
Kekso formos išmatavimai 27x14 cm.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital