Obuoliniai zefyrai pagal senovinį receptą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 50
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Obuoliniai zefyrai pagal senovinį receptą
Obuoliniai zefyrai pagal senovinį receptą
Obuoliniai zefyrai pagal senovinį receptą
Obuoliniai zefyrai pagal senovinį receptą
Obuoliniai zefyrai pagal senovinį receptą
Obuoliniai zefyrai pagal senovinį receptą
Obuoliniai zefyrai pagal senovinį receptą
Autorius apie receptą: Minkšti ir purūs obuolių zefyrai. Minkšti ir purūs obuolių zefyrai. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 50
250 gramų obuolių (keptų ir pertrintų)
250 gramų cukraus
60 mililitrų vandens
30 gramų želatinos (naudojau kiaulienos)
1 vienetas kiaušinių baltymų
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Sirupui:
450 gramų cukraus
150 mililitrų vandens
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros (arba krakmolo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius perpjauti per pusę, pašalinti šerdis, sudėti ant kepimo skardos odele į viršų ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių iki kol taps minkšti.
2.
Kai obuoliai iškeps, juos palikti atvėsti, tuomet pašalinti odeles ir pertrinti per sietelį, sudėti į dubenį.
3.
Į dubenį su obuoliais suberti cukrų, vanilinį cukrų, įdėti kiaušinio baltymą ir plakti elektriniu plaktuvu iki kol masė pabals.
4.
Į kitą dubenį suberti želatiną, užpilti vandeniu ir palikti iki kol išbrinks apie 15 minučių, tuomet išbrinkusią želatiną dalimis sudėti į obuolių plakinį.
5.
Sirupui į puodą suberti cukrų, užpilti vandens ir virti ant vidutinės ugnies, nemaišyti. Virti iki kol pasieks 115 C laipsnių temperatūrą.
6.
Paruoštą karštą sirupą supilti į obuolių masę ir plakti elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu iki kol abi masės susimaišys, tuomet padidinti greitį iki maksimalaus ir plakti iki kol masė beveik atšals.
7.
Paruoštą masę sudėti į konditerinį maišelį, kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir išspausti norimo dydžio zefyrus. Palikti porai valandų arba per naktį, kad sutvirtėtų.
8.
Tuomet zefyrus apiberti cukraus pudra, virtuvine mentele atkelti zefyro puselę ir suklijuoti po dvi. Jei koks kraštelis dar lieka lipnus - dar pabarstyti cukraus pudra. Laikyti hermetiškame indelyje ar maišelyje.
Patarimai:
Gaminant prireiks didesnio dubens plakimui (apie 7 l) ir bent 4 padėklų ar orkaitės skardų, ištiestų kepimo popieriumi.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital