Obuolienė su gabaliukas ala "Obuolių pyragas"

AUTORIUS:
Elena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Obuolienė su gabaliukas ala "Obuolių pyragas"
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Ypatingai skani, kvapni, tiršta obuolienė gabaliukais. Žiemą ją labai skanu valgyti su blyneliais, o galima ir naudoti kaip įdarą pyragui! Pagal šį receptą paruošiu maždaug Ypatingai skani, kvapni, tiršta obuolienė gabaliukais. Žiemą ją labai skanu valgyti su blyneliais, o galima ir naudoti kaip įdarą pyragui! Pagal šį receptą paruošiu maždaug 4 litrus obuolienės. (...daugiau) Elena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai obuolių
400 gramų cukraus uogienėms (ar paprasto, žr. patarimus)
100 mililitrų vandens
1 šaukštas cinamono
0.5 šaukštelio malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius gerai nuplauti, perpjauti perpus, išpjauti sėklalizdžius. Obuolius supjaustyti maždaug 1 - 2 cm storio riekelėmis, o riekeles statmenai į 8 - 10 dalių.
2.
Į storadugnį puodą pilti vandenį ir dėti sluoksnį obuolių. Barstyti cukrumi, vėl dėti obuolių, vėl berti cukrų ir taip, kol baigsis obuoliai ir cukrus. Pabarstyti cinamonu ir muskatu.
3.
Puodą kaisti ant minimalios kaitros. Mentele ar dideliu šaukštu iš apačios į viršų švelnai permaišyti obuolius. Šiek tiek padidinti kaitrą (atsargiai, kad nesusviltų obuoliai!).
4.
Obuoliai sukris, pradės išskirti sultis. Kai masė užvirs, pavirti 5 minutes.
5.
Obuolių masę sudėti į švariai išplautus, iškaitintus stiklainius. Dedant vis truputį paspausti, kad neliktų oro tarpų, stiklainis turėtų būti užpildytas pilnai. Užpilti puode likusiu sirupu, kad obuoliai būtų uždengti. Sandariai užsukti švariais, nuplikytais dangteliais.
6.
Stiklainius apversti dangteliais žemyn, užkloti ir palikti pilnai atvėsti.
Patarimai:
Uogienių cukrus turi pektino, todėl obuolienės sirupas sutirštėja. Jei tokio neturite, galite naudoti paprastą cukrų (jo reikėtų dvigubai daugiau), bet tuomet sirupas obuolienėje bus skystas.
AUTORIUS: Elena
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital