Autorius apie receptą:
Labai skanus, klasikinis obuolienės receptas. Cukraus kiekį jame galite koreguoti atsižvelgdami į obuolių saldumą. Prieskoniais irgi drąsiai interpretuokite pagal savo
Labai skanus, klasikinis obuolienės receptas. Cukraus kiekį jame galite koreguoti atsižvelgdami į obuolių saldumą. Prieskoniais irgi drąsiai interpretuokite pagal savo skonį - šalia cinamono dar labai tinka žiupsnelis gvazdikėlių, muskato ar ką mėgstate.
(...daugiau)(...mažiau)
Diana
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai
obuolių
(gryno svorio, nuluptų ir be sėklų)
1 kilogramas
cukraus
1 šaukštas
vanilinio cukraus
2 šaukšteliai
cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į didelį puodą suberkite kubeliais supjaustytus obuolius, įpilkite kokius 50-100 ml vandens, užberkite cukrumi ir virkite ant nedidelės ugnies vis pamaišydami iki obuoliai suminkštės ir obuolienė sutirštės iki norimos konsistencijos. Aš mėgstų jausti obuolienėje gabalėlius, bet jeigu norite džemiškos obuolienės, galite ją sutrinti elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu).
2.
Baigiant virti suberkite cinamoną, vanilinį cukrų, gerai išmaišykite ir dar kartą užkaitinkite.
3.
Karštą obuolienę supilkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite karštu vandeniu nuplikytais, švariais dangteliais.
4.
Palikite atvėsti, o tada neškite į rūsį ar sandėliuką. Skanaus!
Absurdiškai didelis kiekis cukraus! Pagal receptą gavosi šlykštynė! Tobulai saldi obuolienė pavyko su maždaug stikline (apie 300 g) cukraus, dar turiu stiklainėlį nuo 2020 metų Kalėdų...
ATSAKYTI