Obuolienė su bananais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Obuolienė su bananais
Autorius apie receptą: Vaikystėje obuolienė buvo superinis greitas maistas, kai palikus labai svarbius reikalus kieme, parbėgdavau namo kuo greičiau ko nors užkąsti. Ir dažniausiai tai būdavo pieno Vaikystėje obuolienė buvo superinis greitas maistas, kai palikus labai svarbius reikalus kieme, parbėgdavau namo kuo greičiau ko nors užkąsti. Ir dažniausiai tai būdavo pieno stiklinaitė, riekė batono ir tiek, kiek ant jos telpa, užteptos saldžios obuolių košės. Tiek gerų prisiminimų. Gaminimas gali pasirodyti labai ilgas, bet ruošiant didesnį kiekį vienu ypu, užtrunku tik 4h per dvi dienas, nieko sudėtingo, kai pagalvoji. Ilgoji dalis yra obuolių paruošimas, juos išsėklinu ir nulupu, išpjaunu duženas ir kitas pažeistas dalis. Paruoštus obuolius pasveriu, kad žinočiau kiek reikės cukraus. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas obuolių (paruoštų)
2 vienetai bananų (vidutinio dydžio, apie 350 g)
100 gramų cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pusę obuolių suberiu į puodą, kuriame virsiu obuolienę, supilu visą cukrų, tolygiai paskirstau jį ant gabaliukų, puodą dengiu dangčiu ir dedu į vėsią namų dalį, ten pat keliauja ir uždengti likę obuoliai. Laikau 24h, tad kitą dieną jau imuosi virimo. Iki pradedant, pasiruošiu stiklainius ir dangtelius.
2.
Puodą statau ant viryklės, įpilu 100-150 ml vandens (tik tiek, kad būtų padengtas dugnas) ir kaičiu mažiausią įmanomą ugnį. Vis pamaišydama, laukiu, kol užvirs.
3.
Tuo metu nulupu ir plonais griežinėliais supjaustau bananus, beriu juos į puodą su obuoliais. Masei užvirus nuo puodo nesitraukiu, maišau mediniu šaukštu, vis kabindama kuo giliau nuo dugno, verdu kol obuoliai susmenga ir pradeda virsti koše. Tuomet suberiu likusius obuolius, cinamoną ir intensyviai maišydama verdu 7-8 minutes, ne ilgiau.
4.
Karštą obuolienę kuo skubiai pilstau į stiklainius, užsuku dangtelius, verčiu aukštyn kojomis ant darbastalio ir palieku iki pilnai atvėsta. Vėliau laikau rūsyje. Pradarytą stiklainį sandėliuoju šaldytuve, dėl mažo cukraus kiekio obuolienė greitai rūgsta, tad geriausia gaminti nedideliuose stiklainiuose.
Patarimai:
Valgome su lietiniais, mieliniais blynais, kepta paukštiena, obuoliene gardinu žiemą kepamus trupiniuočius.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital