Nuto miltų duona

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Nuto miltų duona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0,5 šaukštelio kmynų
3 šaukštai susmulkintų šviežios kalendros ar špinatų lapų
1 šaukštas ghi arba sviesto
150 ml šilto vandens
200 g išsijotų rupių kvietinių miltų
200 g nuto miltų (žirnių)
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1-2 supjaustyti švieži ankštiniai pipirai (Čili pipirai), (Čili pipirai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, prieskonius ir kalendrą, įtrinkite į mišinį ghi arba sviestą. Maišydami ir minkydami po truputį pilkite šiltą vandenį, kol susidarys vienalytė ir elastinga tešla. Uždenkite ją drėgnu audeklu ir atidėkite. Po 30 ar daugiau minučių ant vidutinės-silpnos ugnies pastatykite sunkią keptuvę arba tavą. Tešlą padalinkite į 12 dalių. Kiekvieną gabalėlį suvoliokite į rutulėlį ir iškočiokite. Perlenkite ir vėl iškočiokite, kaip ir gamindami parathas. Kai keptuvė įkais, dėkite į ją besan rotį ir kepkite kiekvieną pusę 2-3 minutes. Jei rotis limpa prie keptuvės, įdėkite truputį ghi ar sviesto. Po to šaukšto apačia abu šonus sutepkite 1/2 arb. š. ghi arba tirpinto sviesto. Besan rotis iškepęs, kai abi pusės pasidaro rudai auksinės ir nubertos rausvomis dėmelėmis. Šitaip kepkite visus 12 besan ročių. Tešla ruošiama: 15 min. Laikoma: 30 min. Vienas rotis kočiojamas ir kepamas: apie 5 min.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital