Nuostabusis “Snickers” tortas

AUTORIUS:
Violeta Bražinskienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nuostabusis “Snickers” tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
300 gramų miltų
200 gramų cukraus
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
1 stiklinė grietinės
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Pertepimui:
100 gramų juodojo šokolado
50 mililitrų pieno (kambario temperatūros)
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
270 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų žemės riešutų (pakepintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui pirmiausia išplakame kiaušinius su cukrumi. Plakame kol cukrus ištirps ir masė padidės, tada supilame "Rududu" ir viską darkart gerai išplakame iki vientisos masės. Galiausiai pilame grietinę, miltus ir kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome.
2.
Paruoštą masę supilame į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 22 cm skersmens) ir kepame 180 temperatūroje apie 40-45min., kol biskvitas pagels ir įkišus medinį pagaliuką jis neaplips tešla.
3.
Gerai atvėsiname, nupjauname patį viršų ir atsidedame jį trupiniams papuošimui, o patį biskvitą perpjauname į keturias dalis.
4.
Šokoladiniam pertepimui šokoladą ištirpiname virš garų vonelės, pilame pieną ir viską gerai išmaišome.
5.
Grietinėlės kremui išplakame grietinėlę su cukrumi iki standumo.
6.
Sviestiniam kremui sumaišome sviestą ir rududu. Viską išmaišome iki purios masės, kad neliktų gumuliukų. Įmaišome pasmulkintus riešutus.
7.
Galiausiai, "statome tortą". Gautus lakštus apšlakstome lengvai saldinta juoda arbata, kad jie nebūtų per sausi. Šiek tiek sviestinio arba grietinėlės kremo (kurio labiau norisi) atsidėkime torto viršui ir šonams aptepti.
8.
Paėmę pirmą biskvito lakštą jį aptepame trečdaliu šokoladinio kremo, tada tepame pusę grietinėlės kremo. Dedame kitą lakštą, jį vėl aptepame trečdaliu šokoladinio kremo ir tada tepame visą sviestinį kremą. Dame trečią lakštą, jį aptepame likusiu šokoladiniu kremu ir tepame likusį grietinėlės kremą. Ant viršaus uždedame ketvirtą lakštą. Atsidėtu kremu aptepame torto viršų ir šonus.
9.
Tortą bent nakčiai (galima ir ilgiau, stovėdamas jis tik skanėja) paliekame šaldytuve. Puošiame tik kitą dieną, kiekvienas pagal savo norus. Pvz: pabarstome riešutų, atsidėtų biskvito trupinių, uždedam “Snickers” šokoladukų ar saldainių.
AUTORIUS: Violeta Bražinskienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Salomeja
2017-03-03 18:00
Mano pats skaniausias tortas, ir mano sunaus mylimiausias, niam :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital