Nuostabus trijų šokoladų tortas su aviečių kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Trijų šokoladų tortas su avietėmis
Trijų šokoladų tortas su avietėmis
Trijų šokoladų tortas su avietėmis
Trijų šokoladų tortas su avietėmis
Trijų šokoladų tortas su avietėmis
Autorius apie receptą: Tortas tirpstantis burnoje... Idealus pieniško, balto ir juodo šokolado skonių derinys su gaivia aviečių nata... Baltas šokoladas čia puikiai dera su rūgštokomis avietėmis. Tortas tirpstantis burnoje... Idealus pieniško, balto ir juodo šokolado skonių derinys su gaivia aviečių nata... Baltas šokoladas čia puikiai dera su rūgštokomis avietėmis. Ingredientams matuoti naudojau 240 mililitrų talpos stiklinę, o tortui gaminti 23 centimetrų skersmens atsegamą torto formą. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
1 stiklinė cukraus (smulkaus)
2 vienetai kiaušinių (didelių, kambario temperatūros)
113 gramų sviesto
85 gramai miltų
75 gramai kakavos (nesaldžios)
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 sluoksnis:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
255 vienetai pieniško šokolado
10 gramų želatinos
1 žiupsnelis druskos
2 sluoksnis:
350 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
255 gramai balto šokolado
1.5 stiklinės aviečių (šviežių)
10 gramų želatinos
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek maistinių dažų (nebūtina)
3 sluoksnis:
350 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
255 gramai balto šokolado
4 šaukštai medaus
2 šaukšteliai vanilės pastos (arba vanilės ekstrakto)
10 gramų želatinos
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
118 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
113 gramų juodojo šokolado
šiek tiek aviečių (šviežių, papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus, kepimo miltelius ir kakavos miltelius persijokite, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite. Nedideliame puode virš vidutinės-mažos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir maišykite, kol jis ištirps. Neleiskite mišiniui užvirti.
2.
Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Kai atvės, sudėkite kiaušinius, vanilės ekstraktą ir išplakite. Pridėkite sausus produktus ir išmaišykite juos su mentele.
3.
Orkaitę įkaitinkite iki 175° C. Tešlą sudėkite į paruoštą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite apie 22-24 minutes. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Iškepusį pagrindą atvėsinkite kelias minutes formoje, tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
4.
Pirmam pieniško šokolado kremo sluoksniui želatiną užpilkite 60 mililitrų grietinėlės ir palikite išbrinkti 15 minučių. Šokoladą sulaužykite gabaliukais ir ištirpinkite vandens garų vonelėje. Šokoladą dėkite į karščiui atsparų indą, dėkite jį ant puodo su lengvai verdančiu vandeniu. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
5.
Karšto vandens vonelėje pašildykite 90 mililitrų grietinėlės, supilkite į ją ištirpintą želatiną ir išmaišykite. Supilkite grietinėlę su želatina į šokoladą, įberkite druskos, išmaišykite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
6.
Likusią grietinėlę 250 mililitrų išplakite iki standumo ir per 2 kartus atsargiai įmaišykite į šokolado masę. Gautą musą supilkite ant biskvito pagrindo ir išlyginkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą sustingti.
7.
Antram avietinio kremo sluoksniui želatiną užpilkite 60 mililitrų grietinėlės ir palikite išbrinkti 15 minučių. 0,5 stiklinės aviečių sutrinkite ir petrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Reikės 0,25 stiklinės aviečių tyrės. Šokoladą sulaužykite gabaliukais ir ištirpinkite vandens garų vonelėje. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
8.
Pašildykite 90 mililtrų grietinėlės karšto vandens vonelėje, supilkite į ją ištirpintą želatiną, išmaišykite. Grietinėlę su želatina supilkite į šokoladą, įberkite druskos, sudėkite aviečių tyrę, išmaišykite. Įlašinkite, jei norite, keletą lašų rožinio maistinio dažiklio. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
9.
Likusią grietinėlę 200 mililitrų išplakite iki standumo ir per 2 kartus atsargiai įmaišykite į šokolado masę. Pačioje pabaigoje įmaišykite likusią 1 stiklinę aviečių. Gautą kremą supilkite ant pieniško šokolado sluoksnio ir išlyginkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą sustingti.
10.
Trečiam vanilinio šokolado sluoksniui želatiną užpilkite 60 mililitrų grietinėlės ir palikite išbrinkti 15 minučių. Šokoladą sulaužykite gabaliukais ir ištirpinkite vandens garų vonelėje. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
11.
Pašildykite 90 mililitrų grietinėlės karšto vandens vonelėje, supilkite į ją ištirpintą želatiną, išmaišykite. Grietinėlę su želatina supilkite į šokoladą, įberkite druskos, įdėkite medaus, išmaišykite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
12.
Likusią grietinėlę 200 mililitrų išplakite iki standumo ir per 2 kartus atsargiai įmaišykite į šokolado masę. Pačioje pabaigoje įmaišykite vanilės pupelių pastą (arba vanilės ekstraktą). Gautą kremą supilkite ant avietinio šokolado sluoksnio ir išlyginkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą pilnai sustingti, bent 4 valandoms arba per naktį.
13.
Visiškai sustingusį tortą išimkite iš torto formos, nuimkite kepimo popierių ir dėkite į didelę lėkštę ar tortinę. Vandens garų vonelėje maišant kaitinkite grietinėlę ir šokoladą, kol šokoladas visiškai ištirps. Supilkite jį ant torto viršaus, išlyginkite. Viršų papuoškite avietėmis arba pagal fantaziją.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ana
2020-03-31 14:11
Nesitikėjau, kad toks didelis gausis :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital