Nuostabus tortas "Juodasis miškas" su maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Juodasis miškas tortas su maskarpone
Juodasis miškas tortas su maskarpone
Juodasis miškas tortas su maskarpone
Juodasis miškas tortas su maskarpone
Juodasis miškas tortas su maskarpone
Juodasis miškas tortas su maskarpone
Autorius apie receptą: Daug variacijų yra šio torto, šį kartą kremą gaminau su maskarponės sūriu ir grietinėle. Daug variacijų yra šio torto, šį kartą kremą gaminau su maskarponės sūriu ir grietinėle. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
300 gramų miltų
280 gramų cukraus
200 mililitrų vandens (verdančio)
200 mililitrų pasukų
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
85 gramai kakavos (tamsios, nesaldintos)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
400 gramų vyšnių (šaldytų/šviežių)
55 gramai cukraus
1 šaukštelis citrinų sulčių
Šokoladiniam kremui:
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų juodojo šokolado
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
100 gramų cukraus pudros
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska iki šviesios purios masės. Supilti pasukas ir aliejų. Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą sumaišyti kartu ir įsijoti į tešlą. Išmaišyti iki vientisumo ir maišant supilti verdantį vandenį.
2.
Masę padalinti į 2 kepimo formas (naudoju 20 cm skersmens), jų dugną iškloti kepimo popieriumi. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku, o iškepus palikti atvėsti formoje. Atvėsusius biskvitus padalinti į 2 dalis, nupjauti iškilimą.
3.
Įdarui vyšnias užpilti cukrumi ir citrinos sultimis, ant nedidelės kaitros virti, kol skystis nugaruos. Palikti atvėsti.
4.
Šokoladiniam kremui šokoladą sulaužyti ir maišant kaitinti ant silpnos ugnies kartu su grietinėle, kaitinti, kol šokoladas ištirps ir susimaišys su grietinėlė. Atvėsinti iki kambario temperatūros ir po to dar pora valandų palaikyti šaldytuve.
5.
Grietinėlės kremui grietinėlę, maskarponę, cukraus pudrą bei vanilę išplakti iki purumo.
6.
Dėti biskvitą ant tortinės dugno, užtepti 1/3 šokoladinio kremo kelis šaukštus grietinėlės kremo ir dėti 1/3 vyšnių. Taip pat kartoti su likusiais biskvitais. Uždėjus viršutinį biskvitą kremo netepti, uždengti lėkšte ar kepimo formos dugnu, lengvai paspausti ir porą valandų palikti šaldytuve. Galiausiai šonus ir viršų aptepti likusiu kremu ir puošti pagal savo fantaziją. Skaniausia per naktį palaikytas šaldytuve.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Kotryna
2022-04-06 15:21
Ar nereikia sulaistyti biskvitu? Ar nebūna sausas? ATSAKYTI
Ieva
2021-12-21 11:12
O soda nugesinti ar ne ? ATSAKYTI
Greta
2021-12-21 12:10
Soda sureaguos su pasukomis, atskirai nugesinti nereikia. ATSAKYTI
Laimutė
2021-11-26 09:17
Ar karštas vanduo pilti biskvito tešlai? Ats. ATSAKYTI
Greta
2021-11-26 10:03
Taip, kaip ir parašyta pirmo žingsnio pabaigoje ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital