Nuostabus sūrio pyragas su karamele

AUTORIUS:
Raminta Valinčiūtė‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Nuostabus sūrio pyragas su karamele
Autorius apie receptą: Tortui naudojau 20 centimetrų skersmens formą. Tortui naudojau 20 centimetrų skersmens formą. Raminta Valinčiūtė‎
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
400 gramų sausainių
160 gramų sviesto
Įdarui:
500 gramų maskarponės sūrio (tinka ir ricotta, ir philadelphia)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės
170 gramų cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
Karameliniam kremui:
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius sutrupinti iki miltų konsistencijos ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Masę suberti į torto formą ir, prispaudžiant prie kraštų, suformuoti krepšelį. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol lengvai apskrus.
2.
Maskarponę sumaišyti su grietine, cukrumi ir miltais, po vieną įmušti kiaušinius ir išmaišyti iki vientisos masės. Ant sausainių krepšelio supilti sūrio įdarą ir tolygiai paskirstyti.
3.
Iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti nuo 40 minučių iki 1 valandos. Iškepusio pyrago šonai turi būti tvirti, o vidurys lengvai drebėti. Atvėsinti išjungtoje orkaitėje šiek tiek atidarius dureles, vėliau palikti šaldytuve galutinai atvėsti.
4.
Karamelei sviestą ištirpinti su karamelizuotu kondensuotu pienu iki vientisos masės. Tada supilti ant pyrago viršaus ir palikti šaldytuve, kol karamelė sustings.
AUTORIUS: Raminta Valinčiūtė‎
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital