Nuostabus šokoladinis tortas "Triufelis"

AUTORIUS:
Justyna Gaidamovic
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nuostabus šokoladinis tortas "Triufelis"
Nuostabus šokoladinis tortas "Triufelis"
Nuostabus šokoladinis tortas "Triufelis"
Autorius apie receptą: Koks tortas būčiau, jei galėčiau pasirinkti? Prabangus, įmantriai skambantis, šokoladinis. Nuostabus šokoladinis tortas susilaukiantis daugybės komplimentų ir prašymų Koks tortas būčiau, jei galėčiau pasirinkti? Prabangus, įmantriai skambantis, šokoladinis. Nuostabus šokoladinis tortas susilaukiantis daugybės komplimentų ir prašymų pakartoti dar. (...daugiau) Justyna Gaidamovic
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
9 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
7.5 šaukšto miltų
3 šaukštai kakavos
3 šaukštai vandens (karšto)
3 šaukštai krakmolo
Kremui:
1 litras grietinėlės
300 gramų šokolado
Sulaistymui:
4 šaukštai vandens
4 šaukštai likerio (naudojau karamelinį)
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kremui grietinėlę pakaitinti, kol beveik užvirs, supilti ant smulkinto šokolado. Nuolat maišyti, kad šokoladas ištirptų ir masė būtų vientisa. Atvėsinti ir palikti šaldytuve parai.
2.
Baltymus išplakti su 100 gramų cukraus iki standumo. Trynius išplakti su likusiais 100 gramų cukraus iki baltumo. Į šią masę sudėti vandenyje ištirpintą kakavą ir gerai viską išplakti. Įmaišyti miltus, sumaišytus su krakmolu, per tris kartus atsargiai įmaišyti baltymus.
3.
Į torto formą, išklotą kepimo popieriumi, dėti po 3 šaukštus tešlos, šiek tiek paskleisti į apskritimą. Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 - 8 minutes. Taip iškepti 7 lakštus, iškepus apversti, atsargiai nuimti kepimo popieriaus ir palikti atvėsti.
4.
Sulaistymui užvirinti vandenį, į jį įmaišyti cukrų, ištirpinti ir supilti likerį.
5.
Atšalusią grietinėlės masę išplakti iki standumo. Kiekvieną biskvitą sulaistyti sirupu, dėti į torto formą, pertepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Galiausiai nuimti torto formos kraštus ir aptepti kremu. Nakčiai palikti šaldytuve.
AUTORIUS: Justyna Gaidamovic
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Grazina
2021-03-07 18:55
Vienam lakštui gaunasi daugiau negu 3 šaukštai tešlos, bijau suklysti, bet apie 8-9. ATSAKYTI
Daiva
2020-02-10 11:27
Kokio dydzio formoj reikia kepti? ATSAKYTI
Aida
2017-07-02 18:44
Tobulo skonio tortas! ATSAKYTI
Odeta
2017-07-28 13:40
O biskvitą kepti vieną ir supjaustyti ar kepti atskirai? ATSAKYTI
Saule
2017-07-25 10:44
Manau patogiau yra atskirai kepti, nes po to sunku graziai perpjauti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital