Šokoladinis pyragas su varške ir vyšniomis

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Šokoladinis pyragas su varške ir vyšniomis
Autorius apie receptą: Vyšnios ir šokoladas - tobulas derinys Esu kepusi daugybę pyragų, tad esu gana išranki jų skoniams. Jeigu šį kepu jau trečią kartą per savaitę, vadinasi pyragas tikrai vertas Vyšnios ir šokoladas - tobulas derinys Esu kepusi daugybę pyragų, tad esu gana išranki jų skoniams. Jeigu šį kepu jau trečią kartą per savaitę, vadinasi pyragas tikrai vertas pagyrų! (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
130 gramų miltų
120 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
100 gramų juodojo šokolado
50 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų kreminės varškės
300 gramų vyšnių (tinka ir šaldytos)
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešla. Puode ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą su šokoladu. Paliekame atvėsti. Kiaušinius, cukrų ir druską plakame, kol ištirpsta cukrus (masė padvigubėja). Supilame šokoladą, išplakame. Beriame miltus su kepimo milteliais ir nedideliu greičiu mikseriu gerai išplakame.
2.
Įdarui šaukštu dubenyje ištiriname varškę, kiaušinius ir cukrų. Masė turi būti maždaug kremo konsistencijos.
3.
Kepimo formą ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi. Pilame 1/3 tešlos, paskirstome ant viso dugno. Dedame 1/2 varškės masės, vėl mentele paskirstome per visą plotą. Ant varškės išdėliojame pusę vyšnių (šaldytas reikia atšildyti). Toliau vėl pilame tešlą, ant jos varškė ir vyšnios, ir paskutinis sluoksnis - tešla (pyrago viršus). Jei nepavyks gražiai užtepti tešlos ant varškės masės (abi masės gali gautis skirtingo tirštumo) - nieko tokio, viskas vis tiek puikiai iškeps.
4.
Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min (ar iškepė tikriname mediniu pagaliuku).
5.
Iškepusiam pyragui prieš pjaustant būtinai leidžiame visiškai atvėsti.
6.
Atvėsusį pyragą dar galima apšlakstyti juoduoju šokoladu. Skanaus!
Patarimai:
Pyragui geriausia naudoti 21 cm skersmens apvalią arba stačiakampę 18x24 cm formą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Vilija Daukintyte
2023-07-19 14:46
Sveiki, ar paprasta varškę galima dėti kreminės varškės? ATSAKYTI
J.K.
2023-07-17 09:35
Sveiki, kažin ar tiktų rikotos sūris vietoj varškės? ATSAKYTI
Viktorija
2019-11-23 19:55
O galima vyšniu uogienes deti vietoj saldytu vysniu? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-11-25 09:49
Tiktų, tik geriau rinkitės tokią, kur yra pačios uogos ir skystesnės uogienės dalies nedėkite, o tik uogas :) ATSAKYTI
Justė
2019-09-20 13:53
Pyragas super! Kas tik valgė, tas gyrė ;) ATSAKYTI
Vaida
2019-07-06 15:21
Sveiki, o jeigu vietoje vyšnių dėčiau aviečių? ATSAKYTI
Inga
2019-07-07 07:58
Kuo puikiausiai tiks ir avietės, tik skonis bus kiek švelnesnis, vyšnios turi rūgštelės daugiau, įdarui dėčiau tuomet mažiau cukraus :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital