Nuostabus nekeptas tortas su varškės ir kondensuoto pieno kremu bei uogomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Nuostabus nekeptas tortas su varškės ir kondensuoto pieno kremu bei uogomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
360 gramų šokoladinių sausainių
160 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų varškės
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens (karšto)
2 šaukštai želatinos
Viršui:
400 mililitrų konservuotų vyšnių sirupe
50 mililitrų vandens (karšto)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius sulaužyti ir elektriniu smulkintuvu sutrinti iki trupinių. Supilti ištirpintą sviestą ir sumaišyti su sausainių trupiniais. Kepimo formos dugną tolygiai iškloti sausainių-sviesto mase, paspausti ir palikti šaldytuve sustingti. Formos šonus padengiau acetato juosta, ji gražiai nusiima ir torto šonai būna lygūs.
2.
2 šaukštus želatinos užpilti 100 mililitrų vandens ir palikti išbrinkti. Po to pakaitinti garų vonelėje, kol visiškai ištirps ir palikti atvėsti.
3.
Varškę išmaišyti su kondensuotu pienu, įmaišyti iki purumo išplaktą grietinėlę, plona srovele nuolat maišant supilti želatiną. Gautą masę paskirstyti ant sausainių ir vėl dėti į šaldytuvą sustingti.
4.
1 šaukštą želatinos užpilti 50 mililitrų vandens, palikti išbrinkti, vėliau pakaitinti, kad ištirptų. Į vyšnias įdėti šiek tiek cukraus, į jas įmaišyti želatiną ir viską supilti ant varškės. Tortą dėti į šaldytuvą, kad galutinai sustingtų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Ine
2020-12-24 23:53
O jei nedet grietineles - kas atsitiktu? ATSAKYTI
Diana
2020-12-27 22:53
Nieko nenutiks, kremas bus šiek tiek mažiau purus ir tiek :) ATSAKYTI
Indre
2018-10-06 23:21
As dariau 26 ir galiu pasakyti, kad geriau mazesne, nes vysniu sluoksnis gavos per plonas tad teko dasidaryti zele is pakelio ( aciu dievui, kad jos turejau) ir uzpilt, kad apsisemtu vysnios, bet zele braskiu skonio tad tik ryt bus matyt kas gavos, taciau manau, kad tiks. Be to mazesnej formoj ir sausainiu sluoksnis butu storesnis, nes 26 gan plonokas nebent daugiau sausainiu det ir sviesto, bet pirma karta darant gali nezinot kiek, o siaip manau bus skanu... :-) ATSAKYTI
Inga
2018-09-11 12:53
Kiek cm skermens formoje darete? ATSAKYTI
Diana
2018-09-11 13:12
Nesu tikra kaip darė autorė, bet aš šį tortą gaminau 26 cm formoje. 28 cm irgi turėtų tikti. Labai skanus ir vykęs tortas, ir padaryti paprasta, rekomenduoju. ATSAKYTI
Saulė
2018-09-18 15:30
Sveiki. Aš turiu tik 24cm formą. Ar ji tiktų?
ATSAKYTI
Agnė
2018-09-18 16:12
Tikrų ir 24 cm forma, tiesiog tortas bus aukštesnis, storesniais sluoksniais :) ATSAKYTI
Saulė
2018-08-26 00:09
Sveiki. Kokią varškę naudoti? ATSAKYTI
Ieva
2018-08-26 09:38
Geriau drėgnesnę iš kvadartinių pakelių, o jei naudosite birią, galima ją tiesiog sutrinti blenderiu :) ATSAKYTI
Daiva
2018-08-07 12:24
Labai skanus ATSAKYTI
Inga
2017-09-19 20:59
o kiek saldytuve laikyti?
ATSAKYTI
Mamytė
2017-09-19 21:03
Aš tai per naktį visuomet tokius palieku, kad tikrai spėtų sustingti ir nekiltų pagunda į šaldytuvą vis landžioti "ar jau?" :)) ATSAKYTI
Agnė
2017-09-02 10:00
Tokį esu gaminus, tik ant viršaus dėjau mėlynių. Visiems labai paitko. ATSAKYTI
Lijana
2017-09-10 08:39
Super, labai skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital