Tobuli naminiai morengai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 45)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 45)
Tobuli naminiai morengai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
100 gramų kiaušinių baltymų (nuo 3-4 kiaušinių)
200 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų.
2.
Tada toliau plakant po šaukštą berti cukrų gerai išplakant po kiekvieno (kitą šaukštą berti tik kai ankstesnis visiškai įsimaišęs). Toliau plakti iki baltymai bus standūs, blizgūs, o apvertus dubenį iš jo nekris (man trunka apie 7-10 min).
3.
Baltymų kremą sudėti į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.
4.
Ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, formuoti nedidelius morengus.
5.
Morengus džiovinti iki 100 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus+apačia, su vėjeliu) apie 1-2 valandas iki morengai taps lengvi kaip oras.
6.
Morengams išdžiūvus orkaitę išjungti, dureles šiek tiek praverti ir leisti jiems lėtai atvėsti, baigti džiūti dar apie 1 valandą.
Patarimai:
Ttikslus kepimo laikas labai priklausys nuo morengų dydžio ir jūsų orkaitės.
Ilgas kepimo laikas ir žema temperatūra reikalingi todėl, kad morengai turi būti labiau džiovinami negu kepami. Tada jie išsaugo dailią baltą spalvą ir gerai išdžiūva viduje.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Mija
2023-03-12 18:56
Geras receptas, bet nereikia dėti į konditerinį maišelį, nes putos susilies ir gausis skysta košė. ATSAKYTI
Gitana
2021-11-04 13:00
Viskas gavosi labai gerai.Super receptukas.Aciū ATSAKYTI
Aurimas
2021-01-08 19:12
2. plakti apie 10-15 min ir tikrai ne mažiau.

Išėjo geri! :) ATSAKYTI
Inga
2020-12-23 11:25
O ką daryti tokiu atveju, jei nėra vėjelio? ☹️ ATSAKYTI
Ana
2020-12-23 12:24
Kepkite be vejelio, viskas pavyks ATSAKYTI
Jolanta
2019-12-25 21:00
Pavyko puikiai! ATSAKYTI
Milda
2018-02-17 18:39
O ar tikrai reikia taip ilgai kepti? ATSAKYTI
Vida
2018-02-18 09:47
Tikrai taip, nes morengai turi būti labiau džiovinami, negu kad kepami, todėl ir laikas ilgas. Jeigu kepimo metu pastebėtumėte, kad jie ima rustelti, iškart mažinkite kepimo temepratūrą dar labiau, nes kai kurios orkaitės neatitinka nurodomos temperatūros ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital