Nuostabus morkų tortas su varškės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Morkų tortas su varškės kremu
Morkų tortas su varškės kremu
Morkų tortas su varškės kremu
Morkų tortas su varškės kremu
Autorius apie receptą: Morkų tortas - skamba išties neįprastai tiems, kas morkas įsivaizduoja tik nesaldžiuose patiekaluose, sriubose, mėsos troškiniuose ar salotose...o man morkos iš vaikystės Morkų tortas - skamba išties neįprastai tiems, kas morkas įsivaizduoja tik nesaldžiuose patiekaluose, sriubose, mėsos troškiniuose ar salotose...o man morkos iš vaikystės prisiminimų - skanumynas NR.1!!! Visa vaikystė - paauglystė praleista kaime, nedažnai gaudavome parduotuvėje pirktų saldainių ar dar kokių saldėsių, o ledai išvis retas svečias namuose, kadangi kaimo parduotuvėlėje nebūdavo pirkti, į miestą išsiruošdavom gana retai... todėl savaime suprantama, kad morkos sutarkuotos smulkia tarka ar bulvių tarkavimo mašina ir sumaišytos su cukrumi (žinoma jo negailint, tapo pačiu skaniausiu vaikystės skanumynu! Kad būtų greičiau ir visus papločius kepčiau vienu metu, pasirinkau dvi didelias skardas, tas, kurios būna kartu perkant orkaitę. Jos abi man labai tiko, kadangi vienodo dydžio (išmatavimai 43x32 cm). Iškepus du didelius lakštus, kiekvieną perpjovus pusiau gavau 4 vienodo dydžio papločius. (...daugiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
600 gramų morkų (tarkuotų)
300 gramų rudojo cukraus
4 vienetai kiaušinių (didesnių)
230 gramų miltų
1 stiklinė aliejaus
100 gramų riešutų (smulkintų, naudojau lazdyno)
60 gramų kokoso drožlių
2 šaukšteliai sodos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
1/4 šaukštelio druskos
Kremui:
500 gramų varškės
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus pudros
1 vienetas citrinų
1 šaukštelis vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje suberti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, druską, sumaišyti ir atidėti į šalį.
2.
Sutarkuotas morkas (geriausia tarkuoti bulvių tarkavimo mašina) sukrėsti į kitą nemažą dubenį, berti kokoso drožles ir jei naudojat riešutus.
3.
Dar kitame dubenyje supilti aliejų ir suberti cukrų. Paplakti kelias minutes, tada mušti po vieną kiaušinį, po kiekvieno plakti ~1 min. Turi būti tokia šviesiai rusvos spalvos vientisa masė. Tada jau atsargiai įmaišome miltų mišinį (neplakti) ir morkas.
4.
Toliau jūsų fantazija kokios formos torto norėsite. Galima daryti apvalų, tada reiktų tešlą padalyti į tris ar keturias lygias dalis ir kiekvieną iškepti apvaliose formose. O aš, kaip jau minėjau įžangoje, naudojau dvi vienodo dydžio stačiakampes skardas (43x32 cm), išklojau jas sviestiniu kepimo popieriumi, masę padalinau į dvi lygias dalis (padariau tai svarstyklių pagalba), abi dalis sukrėčiau į atskiras skardas.
5.
Plastikine mentele tolygiai paskirsčiau per visą skardos plotą (tiek vienoje skardoje, tiek antroje) ir abi skardas šoviau į orkaitę įkaitintą iki 160 C temperatūros, kadangi mano papločiai nebuvo tokie stori, tai kepiau ~30-35 min. (Kepimo laikas ir priklauso kiek vienu metu kepate papločių ir kokio jie storio, todėl patariu nuolat stebėti, tikrinant medinio pagaliuko pagalba, jį įsmeigus ir ištraukus turi būti švarus). Ištraukus iš orkaitės atvėsinti.
6.
Kol papločiai vėsta, pasigaminti kremą pertepimams. Kadangi naudojam varškę, ją pertrinti per sietelį, suberti cukraus pudrą ir įlašinti vanilės esenciją, išplakti. Atskirame inde supilti grietinėlę, išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Toliau nestipriai maišant, po truputį supilti citrinos sultis.
7.
Galiausiai atvėsusius papločius pertepti varškės kremu, torto viršų papuošti taip pat pagal fantaziją (riešutais, kokoso drožlėmis, džiovintais vaisiais ar net šviežiomis uogomis...). Aš savo papločius dar perpjoviau pusiau, gavau 4 lygias dalis, tada jas pertepiau (prieš tai padalinus kremą į 4 lygias dalis), o ketvirtą kremo dalį sukrėčiau į konditerinį švirkštą ir jo pagalba papuošiau tortą. Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Joana
2019-04-21 16:38
Pabandžiau kepti šį tortą, pavyko labai puikiai. Ačiū už receptą. Kepsiu tikrai dar ir dar. ATSAKYTI
Dalia
2019-02-04 16:31
Nuostabus tortas, darbo ne per daugiausia o skonis nuostabus.
Kvapnus ir dregnas , biksvitas su tekstura nenuobodus. Tikrai dar kepsiu. ATSAKYTI
Renata
2018-04-06 14:44
Kiek ta stikline aliejaus? 200ml? ATSAKYTI
Laura
2018-04-07 09:04
Standartinė stiklinė būna 236 ml, bet šiaip šiam receptui ar dėsite 200ml aliejaus, ar 240ml, didelio skirtumo būti neturėtų :) ATSAKYTI
Kristina
2018-03-24 10:31
Be galo skanus. Skonis labai primena medučio tortą. Pirmą sykį gaminau tortą ir pavyko. Puikus receptas, rekomenduoju visiems. ATSAKYTI
Vita
2017-10-26 19:10
Jei įdėtume apelsino žievelės, skonis primintų Kalėdas... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital