Nuostabus morenginis tortas su žemės riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nuostabus morenginis tortas su žemės riešutais
Nuostabus morenginis tortas su žemės riešutais
Nuostabus morenginis tortas su žemės riešutais
Nuostabus morenginis tortas su žemės riešutais
Autorius apie receptą: Jei kas klaustų, kuris tortas yra dieviško skonio, saldus, tirpstantis burnoje, nepakartojamas ir prabangus - štai jums ir atsakymas. Idealu su kava! Jei kas klaustų, kuris tortas yra dieviško skonio, saldus, tirpstantis burnoje, nepakartojamas ir prabangus - štai jums ir atsakymas. Idealu su kava! Dalia, Saldymetis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Morengui:
5 vienetai kiaušinių baltymų
200 gramų cukraus
3 šaukštai žemės riešutų (smulkintų, bet ne iki miltų)
šiek tiek citrinos rūgšties
Kremui:
420 gramų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus pudros
Glajui:
300 gramų juodojo šokolado
0.5 stiklinės žemės riešutų (smulkintų)
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Morengams baltymus plakti kol suputos, tada berti citrinos rūgštį, nuolat plakant dėti cukrų po 2 šaukštus, kitus du berti tada, kai pirmi du ištirpę. Taip baltymus išplakti su visu cukrumi iki standumo, įmaišyti smulkintus riešutus.
2.
Ant kepimo popieriaus nupiešti 4 stačiakampius, dėti į 110 C laipsnių orkaitę ir kepti apie 1,5 valandos, kol biskvitas tampa sausas ir šiek tiek parudavęs. Aš kepiau du biskvitus vienu kartu, po du biskvitus dvejose formose, gavosi maždaug 0,5 centimetro storio morenginiai biskvitai. Iškepus atvėsinti orkaitėje ir išėmus nuimti popierių.
3.
Šokoladiniam glajui šokoladą su sviestu ištirpinti karšto vandens vonelėje iki vientisos masės. Kulinariniu teptuku lakštus aptepti iš vienos pusės, tada dėti į šaldytuvą sustingti, aptepti iš kitos pusės ir vėl leisti sustingti. Vieno biskvito vieną pusę palikti neišteptą šokoladu, tai bus torto apačia.
4.
Kremui grietinėlę išplakti su cukraus pudra. Dėti biskvitą, jį aptepti grietinėle, vėl dėti biskvitą, vėl grietinėlę, kol surenkame visą tortą. Ant viršaus užtepti likusią grietinėlę, pabarstyti riešutais ir aplieti šokoladu. Palikti šaldytuve kelioms valandoms sustingti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Viktorija
2020-02-12 18:58
Viskas atrodo puikiai. Tik taip ir neparašyta kada ir kur tyos riešutus dėti,teko improvizuoti. ATSAKYTI
Toys
2020-07-28 16:15
Viskas aiškiai parašyta kur ir kada dėti ATSAKYTI
Vida
2017-05-02 19:21
Mano mėgstamiausias! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital