Nuostabus medaus tortas su kondensuoto pieno kremu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Nuostabus medaus tortas su kondensuoto pieno kremu
Autorius apie receptą: Visi valgiusieji vienbalsiai nusprendė, kad tai skaniausias medaus tortas! Tortas gana aukštas, tad galima daryti ir žemesnį- tuomet reiktų kepti didesnio skersmens lakštus. Aš Visi valgiusieji vienbalsiai nusprendė, kad tai skaniausias medaus tortas! Tortas gana aukštas, tad galima daryti ir žemesnį- tuomet reiktų kepti didesnio skersmens lakštus. Aš kepiau 22 cm skersmens tortą, matavimui naudota 200 ml stiklinė. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 stiklinės miltų
100 gramų sviesto
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai medaus
1 šaukštelis sodos
2 lašai acto
Kremui:
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 vienetai citrinų
Papuošimui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų balto šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į puodą beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės arba ant silpnos ugnies, ir nuolat maišydami kaitiname, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvėsiname, bet neatšaldome visiškai, - ji turi būti šilta. Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome. Actu nugesiname sodą, supilame į turimą masę, iš karto viską išmaišome. Beriame 3 stiklines miltų, užminkome tešlą. Tada ant stalo suberiame likusią 1 stiklinę miltų (galite berti po pusę, galbūt visos nereikės) ir išverčiame ant jų tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Jei tešlai pakanka miltų - ji laiko savo formą, bet yra minkšta. Tad miltų kiekį truputį koreguokite pagal situaciją. Man visiškai pakako 4 stiklinių.
2.
Tešlą daliname į 8 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus apie 23 cm., uždedame 22 cm. torto formos dugną ir apipjauname. Tešlos likučius dedame prie kitų gabaliukų. Jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstykite truputį miltų. Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils.
3.
Kepame po vieną iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 3 - 4 minutes, kol gražiai paruduoja. Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тad ir iškočioti reikia iš karto visus.
4.
Kremui grietinėlę, kondensuotą pieną, citrinos sultis pilame į dubenį, ir mikseriu plakame apie 5 - 7 minutes, kol kremas tampa tirštas, t.y. laiko savo formą. Pastatome 30 min. į šaldytuvą, kad dar labiau susitingtų.
5.
Sutepame torto lakštus kremu ir pastatome į šaldytuvą, kad gerai sustingtų, geriausia per naktį. Laistyti papločių papildomai tikrai nereikia.
6.
Papuošimą pasidaryti geriausia iš vakaro. Gerai įkaitinkite grietinėlę, bet neužvirkite. Sudėkite šokoladą ir maišykite, kol jis visiškai ištirps. Atvėsusį dubenį palaikykite šaldytuve per naktį, o ryte išplakite grietinėlę iki standumo (5-7 min.). Puoškite tortą. Kremo išeina daug, tad jei norite tik minimalių papuošimų, siūlau sumažinti proporcijas. Skanaus :)
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Laima
2020-01-22 10:04
O cia kur daret,daret is vienos porcijos ar dvigubai viska dejot ATSAKYTI
Agnė
2020-01-23 09:13
Jurgita rašo, kad torčiuką kepė 22 cm skersmens :) Jei dvigubinsit, reikia turbūt didesnio skersmens daryti arba labai aukštas bus. ATSAKYTI
Ugne
2019-03-17 15:23
O koki kitoki krema galima priderinti? Noreciau su mascarpone ATSAKYTI
Agnė
2020-01-23 09:10
Žinoma, galima, kokį labiausiai mėgstat :) ATSAKYTI
elzė
2018-05-15 16:59
o jokių įprastų medaus tortui prieskonių nereikia dėti?Manau ,kad būtent jie medutį padaro medučiu
ATSAKYTI
Efesija
2018-02-26 13:59
Ačiū už gera receptą, užskaityta. į pertepimus du sluoksnius dėjau juodųjų serbentų. visa šeima įvertina labai gerai. ATSAKYTI
Aldona
2017-04-18 20:33
Pritariu Jurgai, man nepatiko blynų skonis, visai ne medaus tortas.Su kremu viskas gerai, gal ir galima tradicinį pertepti šituo kremu.Kepiau Velykoms, šeimai patiko, man ne, miltų per akis 3 stiklinių.Blynų pagal šį receptą daugiau nekepsiu.Tiesa, į du sluoksnius dėjau trintų aviečių, bet geriau būtų spanguolės, nes tikrai labai saldu. ATSAKYTI
Jurga
2017-04-15 16:50
Viršutinis sluoksnis liko skystas kaip vanduo,dėjau agaro,sukietinau tik taip.Reikėtų kepti labai mažo diametro blynus,nes gaunasi žemas. Skonis visai neprimena medaus torto,tad kas nori tradicinio skonio,tikrai neverta kepti pagal šį receptą.Ir labai labai saldus. ATSAKYTI
Vilija
2017-04-15 18:26
Gal kremui naudojote ne saldinta kondensuota piena, o pieno gamini? Tokiu buna pirkti, bet jo savybes labai skiriasi, mazai kepiniu su pieno gaminiais pavyksta. Ar gal grietinele ne plakama riebia naudojote? Ar plakete per trumpai? Ar jums balto sokolado sluoksnis cia nepavyko? Nes jeigu gera riebia, nepasenusia plakamaja grietinele naudojote ir jos neperkaitinote, tai sunku isivaizduoti, kodel nepavyktu, nes grietinele visada issiplaka, jos riebumas ta savybe suteikia. O sokoladas yra riebesnis negu grietinele, tai jis issiplakima tik pagerina. Nebent dar sokoladas galejo kazkoks prastesnis buti ar gal ne sokoladas, o saldi plytele.

Nes man nuostabus tortas pagal sita recepta gavosi, neturiu ko prikibti, be galo skanus. Ir paplociai geri, ir kremas tirstas. Kepiau 21 cm formoje, tai ir aukscio pakako, ir per saldu nebuvo. Aisku, kiek zmoniu, tiek ir skoniu. ATSAKYTI
Gintarė
2017-04-11 00:13
O koks kondensuoto pieno skardinės kiekis turi būti? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-04-11 16:56
Paprastai skardinė būna apie 400g. Patikslinome kiekį ir recepte, kad būtų aiškiau :-) ATSAKYTI
Mmmm
2017-08-06 09:43
Sakykis 0.6 stiklines cukraus o kaip tiksliau ivardintumet? Be to kokia tiksliai perkat grietine pavadinima? Nes pirma kart darius prasikeikiau nes neissiplakdavo man po to siaip ne taip isplakiau... ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-08-06 13:30
Pakoregavome cukraus kiekį recepte, jog būtų aiškiau. 0.6 stiklinės - čia bus 150 gramų cukraus. O kremui reikia ne grietinės, o grietinėlės. Ją rinkdamiesi geriausiai imkite 35 proc. riebumo ir patikrinkite sudėtį ant pakelio, jog nebūtų kokių nors papildomų priedų ar konservantų nurodyta, o tik paprasčiausiai grietinėlė. Kuo ji šviežesnė (patikrinkite galiojimo laiką ant pakelio), tuo lengviau išsiplaks. Jeigu labai nerimaujate dėl išsiplakimo, galite papildomai įdėti šiek tiek grietinėlės standiklio (būna pirkti prieskonių skyriuje), nors mums šis kremas išsiplaka ir be jo. Tik reikia šiek tiek kantrybės plakant :) Sėkmės gaminant šį puikų tortą! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital