Nekeptas maskarponės tortas su uogomis “Tiramisu"

AUTORIUS:
Martyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Nekeptas maskarponės tortas su uogomis “Tiramisu"
Nekeptas maskarponės tortas su uogomis “Tiramisu"
Nekeptas maskarponės tortas su uogomis “Tiramisu"
Autorius apie receptą: Labai skanus, dailus ir gaivus tortas, gamintas pagal receptą iš Dalios facebook puslapio. Labai skanus, dailus ir gaivus tortas, gamintas pagal receptą iš Dalios facebook puslapio. Martyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
20 vienetų biskvitinių pirštelių ("Damų pirštelių")
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
5 vienetai kiaušinių trynių
20 gramų želatinos
šiek tiek vanilės esencijos
Sulaistymui:
1 stiklinė kavos
25 gramai romo
Papuošimui:
pagal skonį uogų
šiek tiek juodojo šokolado (tarkuoto)
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilti maždaug puse stiklinės šalto vandens ir palikti išbrinkti. Vėliau pakaitinti, kad ištirptų (neužvirinti!) ir palikti atvėsti.
2.
Paruošti stiklinę stiprios kavos, į ją supilti romą.
3.
Kiaušinio trynius gerai išsukti su puse cukraus. Grietinėlę išplakti su likusiu cukrumi iki standumo. Į trynių masę sudėti maskarponę ir lėtai išsukti, įdėti vanilę ir išsukti dar kartą. Į sūrio masę sukrėsti grietinėlę ir lėtai iš apačios į viršų išmaišyti. Plona srovele nuolat maišant supilti želatiną.
4.
Damų pirštelius pamirkyti kavoje ir dėti į norimą formą, kad užpildytų dugną pilnai. Ant pirštelių supilti dalį kremo, tolygiai paskirstyti, dėti kitą sausainių sluoksnį ir užpilti likusį kremą.
5.
Torto viršų puošiau šviežiomis uogomis ir jas apliejau trupučiu tirpinto šokolado (arba galima tiesiog pabarstyti kakava ir tarkuotu šokoladu).
6.
Tortą palaikyti šaldytuve per naktį, kad sutvirtėtų ir skoniai susijungtų.
AUTORIUS: Martyna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Vita
2022-08-11 18:49
Puošiant tortą gal reikėtų vietoje tirpinto šokolado naudoti tarkuotą? Atrodytų gražiau ATSAKYTI
Irma
2020-05-16 07:51
Ką galima dėti vietoje kiaušinių? O gal jų visai nedėti niekuo nekeičiant? ATSAKYTI
Diana
2020-05-19 15:17
Aš nėdėjau visai trynių, o želatinos tada - perpus mažiau. Labai skanus tortas pavyko :) ATSAKYTI
Monika
2020-04-16 17:23
Ar uogos būdamos šaldytuve ant torto nepakeis savo formos? ATSAKYTI
Aistė
2020-04-16 18:43
Labai priklauso nuo uogų :) Galima jomis ir prieš patiekiant papuošti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital