Nuostabus maskarponės tortas su uogomis “Tiramisu"

AUTORIUS:
Martyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Nuostabus maskarponės tortas su uogomis “Tiramisu"
Nuostabus maskarponės tortas su uogomis “Tiramisu"
Nuostabus maskarponės tortas su uogomis “Tiramisu"
Autorius apie receptą: Labai skanus, dailus ir gaivus tortas, gamintas pagal receptą iš Dalios facebook puslapio. Labai skanus, dailus ir gaivus tortas, gamintas pagal receptą iš Dalios facebook puslapio. Martyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
20 vienetų biskvitinių pirštelių ("Damų pirštelių")
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
5 vienetai kiaušinių trynių
20 gramų želatinos
šiek tiek vanilės esencijos
Sulaistymui:
1 stiklinė kavos
25 gramai romo
Papuošimui:
pagal skonį uogų
šiek tiek juodojo šokolado (tarkuoto)
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilti maždaug puse stiklinės šalto vandens ir palikti išbrinkti. Vėliau pakaitinti, kad ištirptų (neužvirinti!) ir palikti atvėsti.
2.
Paruošti stiklinę stiprios kavos, į ją supilti romą.
3.
Kiaušinio trynius gerai išsukti su puse cukraus. Grietinėlę išplakti su likusiu cukrumi iki standumo. Į trynių masę sudėti maskarponę ir lėtai išsukti, įdėti vanilę ir išsukti dar kartą. Į sūrio masę sukrėsti grietinėlę ir lėtai iš apačios į viršų išmaišyti. Plona srovele nuolat maišant supilti želatiną.
4.
Damų pirštelius pamirkyti kavoje ir dėti į norimą formą, kad užpildytų dugną pilnai. Ant pirštelių supilti dalį kremo, tolygiai paskirstyti, dėti kitą sausainių sluoksnį ir užpilti likusį kremą.
5.
Torto viršų puošiau šviežiomis uogomis ir jas apliejau trupučiu tirpinto šokolado (arba galima tiesiog pabarstyti kakava ir tarkuotu šokoladu).
6.
Tortą palaikyti šaldytuve per naktį, kad sutvirtėtų ir skoniai susijungtų.
AUTORIUS: Martyna
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Dalia, is puslapio Dalia’s Home Foods
2019-06-21 23:16
Negrazu vogti receptus ir pristatyti Kaip savo. Tai mano receptas, kuri as pati sukuriau pries gerus 6 metus. Visas aprasymas identiskas manajam. ATSAKYTI
Dovilė, LaMaistas.lt redakcija
2019-06-23 14:56
Dalia, ačiū, kad parašėte. Papildėme recepto aprašymą nurodydami, kad receptas yra sukurtas būtent jūsų. Su gerais receptais taip jau kartais nutinka - kažkas išbando, pagamina, skonis sužavi, tada kažkas iš ragavusių paklausia recepto, žmogus pasidalina, dažnai ypač geri receptai (kaip šis) pasklinda ir per gaminimo grupes, kartais su pakeista, papildyta viena kita detale pagal gaminusiojo skonį. Visoje toje sklaidoje tikrai nutinka, jog pamirštamas tikrasis recepto autorius. Ne tiek iš piktos valios, kiek tiesiog kažkas kažkur nenurodė, o receptas sklinda toliau, nes yra per geras, kad to nevyktų.

Aš pati atsivertusi šios vasaros Beatos žurnalo numerį pamačiau per du puslapius išspausdintą krapų pesto receptą, kuriuo žurnale dalinosi viena šeima kaip savo vasaros hitu. O tas receptas buvo mano prieš kokius 3-4 metus sukurtas ir tiesiog labai plačiai pasklidęs, daugelio išmėgintas ir daug kam patikęs. Iš pradžių pasijutau keistai (nes na mano autorystės ta šeima nei nurodė, nei turbūt žinoje), bet po to kažkaip pabandžiau pažvelgti kitu kampu - jeigu krapų pesto pasklido taip plačiai, kad net žurnalai spausdina, receptas turėjo būti tikrai labai geras :) Aišku, keisto jausmo vis tiek yra, bet su receptais, man regis, taip jau būdavo nuo senų laikų, kad jie sklinda iš lūpų į lūpas - išbandomi, papildomi ir tampa tarsi savarankiškais keliautojais laiku ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital