Nuostabus maskarponės tortas pagal Jurgitą

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Nuostabus maskarponės tortas pagal Jurgitą
Autorius apie receptą: Nepaprastai purus ir skanus tortas... Man, kaip maskarponės tortų mėgėjai, tai buvo tikras atradimas! Nepaprastai purus ir skanus tortas... Man, kaip maskarponės tortų mėgėjai, tai buvo tikras atradimas! Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
30 gramų miltų
30 gramų krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų jogurto
170 gramų cukraus pudros
1 vienetas citrinų
30 gramų želatinos
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitų kiaušinių baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą, išklotą kepimo popieriumi.
2.
Kepame iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 minučių. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
3.
Kremui želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, iš citrinos išspaustas sultis, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.
4.
Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Palma
2020-01-19 10:46
Aš išbandžiau tik su sausainių,riešutų ir sviesto pagrindu.Patiko visiems valgitojams. ATSAKYTI
Rasa
2017-03-27 22:27
O kur dingo grietinėlė? ATSAKYTI
Helena
2017-03-28 09:35
Įmaišyti į stingstančią jogurto masę, parašyta juk 3 žingsnio paskutiniame sakinyje :) ATSAKYTI
mante
2017-03-27 16:18
o koks turi buti jogurtas? ATSAKYTI
Justė
2017-03-27 18:20
Natūralus jogurtas, jeigu norisi, galima ir su skoniu, tik tirštą :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital