Nuostabus maskarponės sūrio tortas "Nuodėmė"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Nuostabus maskarponės sūrio tortas "Nuodėmė"
Nuostabus maskarponės sūrio tortas "Nuodėmė"
Nuostabus maskarponės sūrio tortas "Nuodėmė"
Autorius apie receptą: Ne veltui turbūt taip ir pavadintas, nes nuodėmė būtų tokio neparagaut. Prabangus skonis, sotus, su tirpstančiu burnoje kremu, daug jo ir nesuvalgysi iš karto, nes tikrai sotus ir Ne veltui turbūt taip ir pavadintas, nes nuodėmė būtų tokio neparagaut. Prabangus skonis, sotus, su tirpstančiu burnoje kremu, daug jo ir nesuvalgysi iš karto, nes tikrai sotus ir kažkuo panašus į "Amerikietišką sūrio" pyragą... Naudojau 20 centimetrų kepimo formą. (...daugiau) Dalia, Saldymetis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų sausainių
100 gramų sviesto
70 gramų graikinių riešutų
1 šaukštelis kakavos
Įdarui:
500 gramų maskarponės sūrio
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
100 mililitrų kreminio likerio
50 gramų juodojo šokolado
2 šaukštai bulvių krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius sumalame kartu su riešutais elektriniu smulktintuvu. Įberiame kakavą, pamaišome, supilame išlydytą sviestą. Visą masę išklojame kepimo formos dugne ir šonus stipriai prispaudžiame. Dedame į 160 C orkaitę ir kepame 10 minučių.
2.
Maskarponę išplakame su cukrumi. Dedame po vieną kiaušinį kiekvieną gerai išplakant, sudedame krakmolą, likerį ir darkart gerai išmaišome.
3.
Ištraukiame pagrindą, supilame kreminę sūrio masę ir dedame atgal į orkaitę, ant orkaitės dugno padėjus indą su vandeniu (nuo to pyragas keps tarsi truputį garuose ir tolygiau). Taip kepame dar apie 1 valandą iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai tortas iškeps, jį atvėsinti, ant viršaus užtepti išlydytą šokoladą ir dėti į šaldytuvą bent 4 valandoms.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Sandra
2023-01-09 21:20
O kokie sausainiai turi būti? Ir koks tas likeris? Ar galima be likerio? ATSAKYTI
Mil
2021-03-19 15:51
Kuo galima pakeisti likeri? ATSAKYTI
Zita
2020-09-21 00:59
kuo galima pakeisti kremini likeri? ATSAKYTI
daiva
2017-05-23 20:40
o tą formą su pyragu dėti į vandenį,o jei jinai atsegama? ATSAKYTI
Sima
2017-05-28 07:42
Pagal receptą vandenį reikia dėti orkaitės dugne, į jį formos su pyragu statyti nereikia :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital