Nuostabus karamelinis - šokoladinis - morenginis tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Nuostabus karamelinis - šokoladinis - morenginis tortas
Autorius apie receptą: Prabangus ir turtingas savo skoniu... Juo mėgautis reikia iš lėto ir po nedaug, nes ganėtinai sodrus - saldus, todėl kava ar arbata yra būtina. Bene daugiausiai darbo sugaišta Prabangus ir turtingas savo skoniu... Juo mėgautis reikia iš lėto ir po nedaug, nes ganėtinai sodrus - saldus, todėl kava ar arbata yra būtina. Bene daugiausiai darbo sugaišta darant šį tortą, bet ar kartočiau jį dar kartelį? Taip! Labai siūlau jį pasigaminti, kas netingi.
(...daugiau) Dalia, Saldymetis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
5 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Morengui:
5 vienetai kiaušinių baltymų
150 gramų cukraus
60 gramų graikinių riešutų
Karameliniam kremui:
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
250 gramų sviesto
6 šaukštai kavos (labai stiprios)
Šokoladiniam kremui:
150 gramų šokolado
100 mililitrų grietinėlės
30 gramų sviesto
15 mililitrų vandens
5 gramai želatinos
Sulaistymui:
1 šlakelis kavos (saldintos)
1 šlakelis brendžio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morengus geriausia išsikepti iš vakaro ir palikti vėsti orkaitėje per naktį: kiaušinio baltymus plakti palaipsniui beriant cukrų, kol susidarys masė bezė, apie 10 minučių. Tuomet suberti susmulkintus, pakepintus graikinius riešutus ir viską išmaišyti.
2.
Nusipiešti ant kepimo popieriaus du 24 cm skersmens skritulius ir tolygiai paskleisti masę. Dėti į iki 120 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 2 valandas.
3.
Biskvitui kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų, įdėti cukraus ir gerai išmaišyti plakikliu. Baltymus išplakti kitame inde ir sukrėsti į trynių masę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava, persijoti ir po truputį berti į kiaušinių masę, atsargiai maišant iš apačios į viršų.
4.
Kepimo formą patepti riebalais, sukrėsti visą masę ir dėti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie pusvalandį, ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku.
5.
Karameliniam kremui visi produktai turi būti kambario temperatūros, kitaip plakant kremas sušoks į gumuliukus. Sviestą ištrinti iki baltumo, dėti Rududu, vėl gerai išmaišyti ir galiausiai po vieną šaukštą pilti kavą vis nuolatos pamaišant, kol bus supilta visa kava.
6.
Šokoladiniam kremui želatiną užpilti vandeniu, išbrinkinti, tuomet pakaitinti karšto vandens vonelėje, kol masė bus skysta. Truputį atvėsinti. Šokoladą su sviestu ištirpinti dubenėlyje, supilti želatiną ir sumaišyti viską su išplakta grietinėle. Padėti į šaldytuvą, kad masė truputį pastingtų.
7.
Biskvitą padalinti į tris lygias dalis. Dėti vieną biskvitą, sulaistyti kava ir brendžiu, dėti karamelinio kremo, tuomet dedamas vienas morengo sluoksnis, vėl biskvitas, jis sulaistomas, dedamas karamelinis kremas. Po to morengas, šokoladinis kremas, ir galiausiai vėl biskvitas, kuris taip pat sulaistomas. Galima papuošti šokolado glajumi, morengais ir migdolų drožlėmis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Lilija
2017-03-01 14:00
Tobulas tortas. Pirmąkart gaminau, bet visi svečiai skoniu buvo sužavėti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital